Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:41, 29. 10. 2019.

| Politika

Niška opozicija traži poništavanje konkursa za direktore, vlast kaže ako loše rade biće promenjeni

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
skupština grada
Direktori, uvek vruća tema; Foto: JV

Sve što je Gradsko veće usvojilo u poslednjih nekoliko sednica, potvrdili su odbornici Skupštine grada Niša, pa i predlog za nove čelnike Gorice, Direkcije za javni prevoz i Nišstana. Opozicionari Branislav Jovanović i Miodrag Stanković kritikuju izbor i traže da se poništi, a šef odborničke grupe SNS Zoran Perišić odgovara - svi koji loše rade promenljivi su, pa i direktori javnih preduzeća.

Još jedna sednica niškog parlamenta protekla je uz bojkot najvećeg dela opozicije, a skupštinska većina za 2 sata usvojila je sve 34 tačke dnevnog reda, dok gradonačelnik Darko Bulatović nije izlazio za govornicu. Izglasane su odluke o upravljanju parkiralištima, komunalnom redu, gradske karte, odluke nadzornih odbora javnih preduzeća i ustanova, kao i izbor članova školskih odbora.

Potvrđen je i izbor novih direktora 3 javna preduzeća. Na konkursu za čelnika Gorice nisu prošli bivši direktori ovog preduzeća Igor Novaković i Zoran Milojković jer, kako je rečeno na Gradskom veću, nisu ispunili kriterijume, a za v.d. izabrana je Dragana Stevanović.

Odbornik grupe “Niš, moj grad” Branislav Jovanović kaže da zato Gorica ima i gubitke od 600 miliona dinara.

Do juče su Milojković i Novaković bili na čelu ovog preduzeća, a sad nemaju kvalifikacije. Sad nemaju znanje, stručnu sposobnost i veštine. Eto zašto su gubici u Gorici. Praktično, ne znaju svoj posao. Odredili su nesposobne da vode te firme - kaže Jovanović.

Šef odborničke grupe Demokratske stranke Miodrag Stanković tvrdi da konkurs nije bio transparentan, a da ni on, ni građani nisu znali za njega.

Dobili smo pre neki dan kada je stiglo u materijalu koji su ti ljudi. Komisija ih je izabrala, a znamo da ta komisija koja bira direktore nije baš dobro radila u prethodnom vremenu. Zašto nije promenjena u prethodnom vremenu, ja zaista ne znam. Zato ovaj konkurs treba da se poništi - kaže Stanković.

Na kritike o direktorskoj vrtešci u Gorici, šef odborničke grupe SNS Zoran Perišić odgovorio je da će biti promenjeni svi koji loše rade.

To je jedna od tih razlika u odnosu na opoziciju. Mi menjamo ljude koji se ne snađu na svom rukovodećem radnom mestu. I nastavićemo to da radimo. I Goricu i Pčelicu i bilo koju pomenete. Direktor je promenljiva varijanta. Građani su nepromenljiva varijanta i njihov interes - ukazuje Perišić.

Jedna od razlika u nastupima opozicionara jeste i stav o poslovanju javnih preduzeća.

Branislav Jovanović kritikovao je celokupni komunalni sektor i tražio odgovornost gradonačelnika, dok je šef niškog DS Miodrag Stanković pohvalio rad direktora Tržnice i Parking servisa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bane bi bolje radijo nego Gladijola iz emisije Savrici

    09:26 // 30. 10. 2019.

    Zasto ne postave Branislava Jovanovica u Goricu.Saradjivao Sa Jezdom i Miletom.Zna i kako su saranjivani socijalni slucajevi u carsavima i na daskma.

  • ***

    06:32 // 30. 10. 2019.

    Ajde,botovi,u Parove ili Zadrugu,to vam je nivo.

  • Avijon

    06:28 // 30. 10. 2019.

    Ljudi sta se desilo sa ovim (dislajkovima), pa ni jedan komentar bio ovakav ili onakav nije imao preko otprilike 40 a ovo sada preko 200. Nesto ovde nije uredu. Da li to botovi preuzeli kontrolu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: