Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:48, 17. 10. 2018.

| Politika

Niška tribina Saveza za Srbiju ipak na ulici

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
savez za srbiju lideri
Dolaze u Niš, nemaju salu; Foto: wiki

Umesto zakazane, pa otkazane tribine Saveza za Srbiju u sali niškog Simfonijskog orkestra, predstavnici ovog novog opozicionog bloka odlučili su se da skup održe na ulici. Plato ispred Tržnog centra “Kalča” u petak od 16:30 vreme je i mesto gde će nacionalni i lokalni lideri razgovarati sa građanima, a zatim krenuti i u šetnju gradom.

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Miodrag Stanković naveo je da sala niškog Simfonijskog nije slučajno odabrana i da su još pre 27 godina tu držali tribinu Zoran Đinđić i Vojislav Koštunica, a da se “ovakva zabrana nikad nije dešavala”.

Zato, kažu, idu na ulicu.

Naši lideri doći će u petak, razgovaraćemo sa građanima svi zajedno, građani će imati priliku da ih čuju, da ih vide, prošetaćemo gradom. Neće oni sprečiti promene koje će se dogoditi u Nišu i u Srbiji. Vlast nam nije dala salu, idemo na ulice, pa ćemo da vidimo - kaže Stanković.

Predsednica gradske organizacije Srpskog pokreta Dveri Tamara Milenković Kerković kaže da su sve sale u Nišu za Savez za Srbiju “zauzete”, ali da se “istina ne može sprečiti i zaustaviti” i pozvala sve da se "oslobode straha".

Najavljen je dolazak nacionalnih lidera Saveza za Srbiju - Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, Zorana Lutovca, Boška Obradovića, Borka Stefanovića i ostalih lidera Saveza.

Podsetimo, tribina je prvobitno najavljena za petak u 18 sati u niškom Simfonijskom, ali je onda reagovao direktor Simfonijskog rekavši da tamo neće biti održana, Miodrag Stanković naveo je da je imao usmeni dogovor, a SNS je saopštio da opozicija vređa ustanovu kulture.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Satisfakcija

    10:57 // 18. 10. 2018.

    Bar da mocnici vide da nismo glupi, a mozda se i sazale.

  • Opsta

    10:26 // 18. 10. 2018.

    Sbiju bez Banata i Backe dok nije kasno.

  • Pera

    07:29 // 18. 10. 2018.

    Sa ovom tribinom doterace se stanje do apsurda. Pitanje je da li ce povrsina koju zauzimaju posetioci biti veca od povrsine bine. Kako onda glasace ubediti da ce oni pobediti. Sa ovakvom opozicijom vlast je sigurna.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: