Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:54, 17. 11. 2018.

| Politika

Niški DS: Bez opozicije u nadzornim odborima Niš se vraća u devedesete

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
Demokratska stranka
DS Niš ukazuje na probleme u gradu; Foto: JV / P. Blagojević

Nakon što je odlučeno da opozicija ne bude u nadzornim odborima niških javnih ustanova, reagovala je niška Demokratska stranka rečima da će takva odluka vratiti Niš u devedesete. Pored toga, predsednik Gradskog odbora DS Miodrag Stanković zahteva da se održi sednica Saveta za bezbednost na kojoj bi govorili o zapaljenim kolima u Nišu.

Stanković poziva predstavnike aktuelne vlasti u Nišu da odustanu od ideje da se "prekine primer dobre prakse koji je oličenje demokratije u jednom društvu", da članovi nadzornih odbora javnih ustanova pripadaju opoziciji koja treba da služi kao kontrola u trošenju para i načinu njihovog funkcionisanja.

U suprotnom, ovim činom mi se vraćamo u devedesete godine. Podsećam i pored predloga koje je odbornička grupa DS u Nišu uputila Skupštini Grada još januara 2018, odbor za imenovanje je uputio na razmatranje Skupštini potpuno drugačije predloge za članove nadzornih odbora, što nije u skladu sa dogovorom šefova odborničkih grupa - navodi Stanković.

Podsetimo, zbog toga što, kako je rekao predsednik Odbora za imenovanja, opozicija za godinu dana nije usaglasila predloge za članove nadzornih odbora 18 niških javnih ustanova, odlučeno je da njihova mesta preuzmu predstavnici vladajuće većine.


"Da zaseda i Savet bezbednosti Niša"

Kako je prošlo godinu dana otkako su zapaljena kola zamenika gradonačelnika Niša Miloš Banđura, čime je zvanično otpočela serija paljenja automobila u ovom gradu i za to vreme je rešen samo jedan slučaj, prvi čovek niških demokrata Stanković ocenjuje da je vreme da se govori o bezbednosti građana.

Zahtevamo da se pod hitno zakaže sednica Saveta za bezbednost Niša, kao i vanredna sednica Skupštine, na kojoj bi se razmatrala bezbednost građana, imajući u vidu da još uvek nisu rasvetljeni slučajevi paljenja automobila deset visokih gradskih funkcionera i policijskih službenika. Pre samo nekoliko dana zapaljena su još tri automobila. Neophodno je da nadležni pod hitno istraže paljenje automobila, kako građani ne bi živeli u strahu za svoju bezbednost - ističe Stanković.

Podsetimo, zamenik gradonečelnika Miloš Banđur je pre par meseci rekao da ne zna ništa novo o paljenju svojih kola, a bez mnogo informacija bio je i gradonačelnik Darko Bulatović koji je kazao da će ga "policija obavestiti kada ima rezultata". Direktor policije Vladimir Rebić je nedavno nakon novih paljenja rekao da će biti više policije na ulicama u Nišu.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Saopštenje Demokratske stranke Niš, 17.11.2018. (preuzmi) - 76.50 KB
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ajde bre...

    22:08 // 17. 11. 2018.

    Nadzorni odbori su ostali bez predsednika jer su pripali opoziciji a nisu plaćene funkcije i nemojte da se lažemo više! To je jedini razlog... TAČKA

  • Jovana

    18:04 // 17. 11. 2018.

    Bravo moje demokrate, vi mi ulivate nadu u bolje sutra

  • Ana Krstic

    17:20 // 17. 11. 2018.

    Nis danas nije bezbedan grad za zivot. Ako malo pameti ima u redovima vlasti prihvatice ovu inicijativu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: