Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:39, 26. 10. 2019.

| Politika

Niški DS: Napad na odbornika je odraz bahatosti, treba nastaviti bojkot

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
miodrag stankovic ds
Odjeci i reagovanja; foto: DS

Za razliku od svog kolege iz Saveza za Srbiju Branislava Jovanovića, šef niških demokrata Miodrag Stanković kaže da osuđuje incident u kojem je načelnik Gradske uprave Ljubiša Janić oteo telefon i napao opozicionog odbornika Srđana Nonića. Stanković navodi i da treba nastaviti bojkot Skupštine, dan nakon što je Jovanović najavio uslovni povratak.

Tri dana nakon incidenta čija je “žrtva” bio telefon opoziconog odbornika i lajv prenos bliskog susreta Janjića i Nonića, oglasile su se niške demokrate. Predsednik Gradskog odbora DS Miodrag Stanković kaže da DS osuđuje svaki vid nasilja.

Osuđujem incident koji se dogodio u zgradi Skupštine Grada Niša, gde je načelnik Gradske uprave oteo telefon i napao opozicionog odbornika Srđana Nonića. Smatram da je nedopustivo takvo ponašanje visokog funkcionera vladajuće stranke u jednom demokratskom društvu. Ovakvo ponašanje govori o bahatosti režima i nespremnosti za bilo koji vid komunikacije. Svaka kritika se doživljava kao napad na državu, na sistem, a politički protivnici se doživljavaju i obeležavaju kao neprijatelji. Šta je sledeće?! - pita Stanković.

Dodaje i da slučaj Janić pokazuje da s pravom bojkotuju rad Skupštine.

Stanković se ovim stavovima razmimoilazi sa opozicionim kolegom iz Saveza za Srbiju Branislavom Jovanovićem koji ne podržava Nonića, a i najavljuje povratak u parlament ako se u dnevni red sledeće sednice uvrsti tačka kojom traži utvrđivanje odgovornosti gradonačelnika Niša Darka Bulatovića.

Napad predstavnika vlasti na opozicionog odbornika ide u prilog tome da smo s pravom doneli odluku o bojkotu sednica Skupštine Grada Niša. Demokratska stranka ostaje pri stavu da bojkotuje sednice Skupštine Grada Niša, jer ova vlast ovakvim ponašanjem pokazuje da ne postoje osnovni, elementarni uslovi za rad Skupštine. Pozivam celu opoziciju na jedinstvo da i nadalje bojkotuje sednice Skupštine Grada Niša - naglašava Stanković.

Podsetimo, incident koji je ustalasao nišku političku scenu desio se 23. oktobra. Odbornik Niške inicijative pokušao je u Fejsbuk lajv prenosu da postavi pitanja načelniku GU Ljubiši Janiću, što mu ovaj nije dopustio. Na snimku se vidi energičan zamah Janića i nasrtaj na telefon Nonića, ali načelnik negira incident.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Rade

    16:40 // 27. 10. 2019.

    Da ovi gore rade upola kao vi u niskoj opoziciji odavno bi ovi otisli sa vlasti.

  • Ivica

    10:11 // 27. 10. 2019.

    Bravo bre Stankovicu.

  • ludilo mozga

    18:05 // 26. 10. 2019.

    Baš fino. Bitno je „jedinstvo“ opozicije tako da AV može da bude spokojan i da vlada još 1000 godina. A lepo i što se DS odlučila na čijoj je strani (osudimo nasilje, a gradonačelnik i njegovi su sasvim OK)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: