Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:49, 20. 7. 2019.

| Politika

Niški DS: Napraviti azil za životinje, a ne novo javno preduzeće

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
Demokratska stranka
Nisu za novo preduzeće; Foto: JV / P. Blagojević

Povodom predložene ideje da Grad formira preduzeće Zoohigijenu koje bi se bavilo brigom o svim životinjama, niške demokrate navode da je racionalnije napraviti azil za pse nego još jedno javno preduzeće koje će biti na budžetu Grada i teretu građana Niša.

Ideja koju je obelodanio gradski većnik Bratislav Vučković naišla je na negodovanje u DS-u, a šef niških demokrata Miodrag Stanković ne veruje ni da će preduzeće imati 15 zaposlenih, kako je Vučković najavio, već da će ih biti 500 za par godina.

Apelujem na većnika Vučkovića i gradsku vlast da odustanu od ideje formiranja novog preduzeća koje će se u Nišu baviti zaštitom životinja jer je nesvrsishodna i loša, kao i da sredstva u budžetu Grada Niša rebalansom opredeli za izgradnju azila za napuštene životinje - kaže Stanković.

Predsednik Gradskog odbora DS kaže da veliki problem u gradu jesu napuštene životinje, ali kaže da se to rešava azilom. Miodrag Stankovic predlaže azil, ne preduzeće; foto: Demokratska stranka

S obzirom da godišnje grad plaća enormne iznose za kazne zbog ujeda pasa lutalica, neophodno je obezbediti uslove za uklanjanje napuštenih životinja sa ulica i njihov smeštaj u adekvatan prostor, odnosno u azil. Na taj način, biće unapređena i bezbednost naših sugrađana, a životinje koje su napustili neodgovorni vlasnici, dobiće adekvatne uslove za smeštaj. Dobrobit životinja je važna, treba obezbediti uslove u kojima životinja može da ostvaruje svoje fiziološke i druge potrebe, kao što su ishrana, smeštaj, sigurnost - napominje Stanković.

Kao odbornik Demokratske stranke, Stanković podseća da je predložio prilikom usvajanja budžeta Grada za 2019. godinu amandman koji se odnosi na izgradnju azila za napuštene životinje.

Šta je sa tim što građani tuže Grad po osnovu tih kazni? Ako je to 50 ili 70 miliona godišnje, budite ubeđeni da sa investicionim ulaganjem onoga što na godinšnjem nivou dajemo za kazne, odnosno naknade za ujede pasa i mačaka, možemo da izgradimo bar za dve ili tri godine potpuno opremljen azil za napuštene životinje, sa kompletnim tretmanom vakcinisanja i sterilisanja. To su strateške stvari kada je u pitanju lokalna samouprava - zaključuje Stanković.

Podsetimo, većnik Bratislav Vučković predložio je da se umesto jedne radne jedinice u Mediani, formira zasebna Zoohigijena koja bi se bavila životinjama i brinula o njima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sadxxx

    10:07 // 8. 8. 2019.

    1. Azil = Ako pas/mačka ili štagod je već tu ne bude udomljen, posle izvesnog vremena se ubija (humano, u većini slučajeva).
    2. Nebitno da li je azil ili javno preduzeće, vlada će naći način da nam to već nekako naplati, ne sumnjam.
    3. Pas te nikada neće ujesti ako znaš da ga smiriš i ako nije besan ili zlostavljan.
    4. Drago mi je što država plaća odštetu za ujede. :)

  • Ratko

    22:49 // 20. 7. 2019.

    16 godina ste vladali pa sto ga niste napravili. Ajde dosta sa foliranjem...

    • Rastko

      07:34 // 22. 7. 2019.

      Oni nisu ni pominjali azili,a ovi tvoji na njega dobijaju glasove u svakoj kampanji.Vidis koliko su napredni,da čak i preduzetje prvo osnivaju,pa će onda tek da kukakaju kako nema para za azil,a za njihove plate će da ima.

  • Ricardo

    21:13 // 20. 7. 2019.

    Za direktora postaviti nekog rasnog uličnog psa da se uhlebi. Jedan manje na ulicu,

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: