Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:28, 23. 11. 2019.

| Politika

Niški DS traži odgovornost za stanje u “Divljani”, ne samo preuzimanje

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
Miodrag Stankovic
Uspela inicijativa; foto: Demokratska stranka

Nakon odluke Gradskog veća da rebalansom budžeta izdvoji 15 miliona dinara za spasavanje ustanove “Divljana”, lider niških demokrata Miodrag Stanković traži da se utvrdi ko je odgovoran za, kako ga opisuje, katastrofalno stanje u kojem se nalazi ovo odmaralište i njegovi zaposleni.

Nedelju dana pre nego što je Gradsko veće donelo odluku da “pokrpi” dugove nekada popularnog odmarališta, šef odborničke grupe DS Miodrag Stanković tražio je hitnu sednicu Skupštine i rešavanje problema zaposlenih.

Podnosio sam brojne odborničke inicijative prethodnih godina i evo nakon samo nekoliko dana, po prvi put za 7 godina, inicijativa koju je uputila Demokratska stranka je prihvaćena. U više navrata sam tražio da se reši problem ustanove "Divljana". Demokratska stranka je još jednom pokazala da je pravi korektiv vlasti. Rebalansom budžeta biće izdvojeno tačno 15 miliona dinara, koliko smo i odborničkom inicijativom zahtevali za ustanovu "Divljana" - kaže Stanković.

Ipak, Stanković traži i utvrđivanje odgovornosti jer su radnici bili bez plate, a kako kaže, ustanova je sve vreme propadala.

Ko će sada nadoknaditi psihičku i materijalnu štetu koju su pretrpeli zaposleni u Divljani?! Ko će nadoknaditi roditeljima izdatke koje su imali jer su decu morali da salju na preskupu rekreativnu nastavu, na Kopaonik, Zlatibor?! Zahtevam da se utvrdi odgovornost za katastrofalno stanje u Divljani. Da li je to gradski većnik, direktor ili kompletno gradsko rukovodstvo, javnost to mora da zna - ukazuje Stanković.

Šef niških demokrata zahteva da se nakon utvrđivanja odgovornosti o tome izvesti javnost, a da nakon toga Gradsko veće predloži smenu odgovornih.

Podsetimo, trećim rebalansom budžeta juče je Grad Niš preuzeo je dugove “Divljane”


Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kaca

    00:20 // 26. 11. 2019.

    Velika pobeda!

  • Dejan Dimitrijević

    14:31 // 24. 11. 2019.

    U moje vreme, opoziciona stranka bi javnosti saopštila sledeće: "Za katastrofalno stanje u Divljani odgovorni su poimence dame i gospoda ta-i-ta, zbog čega zahtevamo da oni budu odmah smenjeni, a po potrebi i krivično gonjeni zbog tih-i-tih zloupotreba". Ne bi molila vlast da "utvrdi ko je odgovoran" jer vlast to neće da učini i takvo moljakanje nema smisla.
    Danas je politika, izgleda, drukčija..

    • Iva

      20:25 // 24. 11. 2019.

      Ne brigaj, isterace ih oni na cistinu.

  • Tijana

    12:26 // 24. 11. 2019.

    E kako je mirno bez botova, i oni skapirali da I'm je dosao kraj :)))

    • Corsokak

      14:24 // 24. 11. 2019.

      Nedelja je, botovi odmaraju :))))

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: