Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:34, 22. 10. 2018.

| Politika

Niški Savez za Srbiju: Građani pokazali hrabrost i dostojanstvo

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
tamara milenković kerković
Opoziciona borba tek kreće; Foto: Vanja Keser

Zadovoljni brojem građana okupljenih u petak na mitingu, niški predstavnici Saveza za Srbiju kažu da su Nišlije pružile podršku jednoj novoj politici koja se zasniva na vladavini znanjem i obrazovanjem, a ne strahom i neznanjem. Kažu i da mnogi građani iz straha nisu došli.

Nakon peripetija sa zakazivanjem prvog skupa Saveza za Srbiju u Nišu, predsednica Gradskog odbrora Srpskog pokreta Dveri i jedna od liderki novoformiranog SzS Tamara Milenković Kerković u Nišu ocenjuje da ipak strah prelazi na stranu vlasti.

Strah je prešao na stranu onih koji su pokušali da njime vladaju. Meni se čini da se vlast uplašila nečega čega nije trebalo da se plaši. Još uvek je drugačije političko mišljenje dozvoljeno. Nije bilo dobre volje i nije bilo nije slobodne političke sale u Nišu - kaže Kerković.

Na skupu u petak na platou ispred Tržnog centra "Kalča" bilo je nekoliko stotina ljudi, ali Kerković navodi da broj ljudi koji je došao nije bitan.

Mnogi su se javljali da žele da dođu, ali ne smeju - navodi Kerković.

Za one koji su javno podržali Savez u petak, kao i za ostale građane, najavljuje uskoro i “program za Niš” kojim će konkretizovati rešenja za goruće gradske probleme.

Želimo da se zahvalimo onim građanima koje nazivate malobrojnima koji su se u petak na Trgu okupili i koji su pokazali ličnu hrabrost i dostojanstvo i pružili podršku jednoj novoj politici koja se zasniva na vladavini znanjem i obrazovanjem, a ne strahom i neznanjem. Mi ćemo vrlo brzo izaći sa programom koji je sličan i analogan programu Saveza za Srbiju u 30 tačaka - kaže Kerković.

Predsednica Dveri u Nišu navodi da SzS donosi jednu novu epohu političke kulture i političkog obraćanja, upozorava na dramatičnost političkog trenutka, ponovivši još jednom poziv građanima da se uključe u politiku.

Država je u opasnosti, narod je u opasnosti, deca nam odlaze, smatram da je poslednji trenutak da svi građani koji žele dobro za svoju budućnost, da stanu i da se odupru i da se politički angažuju na kraju. Velika je zabluda da je politika samo za one koji žele da od toga žive i koji žele da žive na grbači naroda. To tako nije, politikom treba da se bave svi - napominje Kerković.

Za celu zbrku oko zakazivanja pa otkazivanja sale Simfonijskog Kerković je navela da je opozicija naučila da “usmena reč ne znači ništa u ovom gradu”, napomenuvši da je Simfonijski ostao bez 18.000 dinara koliko je trebalo da plate za zakup sale.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Sava

    07:40 // 23. 10. 2018.

    Svi političari su isti od vajkada.Prepucavaju se na ulici, trgovima u Skupštini, a narodu sve gore, sve veći nameti i troškovi života u ovako veštački napravljenoj bezizlaznoj situaciji kojoj kumuje dugogodišnja pogrešna politika, u koju ulazite zarad ličnih koristi i interesa.Posle prepucavanja završite u istoj kafani a jadan narod mora i to da plati.Preteraste ga!Svi do jednog!!!

    • Dejan Dimitrijević

      18:52 // 23. 10. 2018.

      Otkud vam ideja da su svi političari isti? Da li su isti Hitler i De Gol? Ili Milošević i Đinđić? Ima dobrih i loših političara, kao što ima dobrih i loših inženjera. Prvi grade, drugi razgrađuju. Prvi mire, drugi svađaju ljude i narode. Nesposobnost našeg naroda da raspozna dobre od loših političara ne znači da dobrih nema. Zato, dok ne izaberemo dobre treba ove loše da menjamo, menjamo, menjamo!

  • Pera

    21:32 // 22. 10. 2018.

    Pre nekoliko dana sam rekao da ovo nije doterano do apsurda, ali sam pogresio. Mislim da je ovo vrh. Sta treba da se desi da ovi shvate da nisu alternativa. Nikome vise nisu interesantni i niko ih vise ne uzima za ozbiljno. Samo oni to ne vide, ili ne zele da vide.

    • Rimtutituki

      02:19 // 23. 10. 2018.

      Smanji malo unos majoneza u sendvic !
      Pliz

  • Peki

    20:06 // 22. 10. 2018.

    Vec ste nazalost pokazali svoju nesposobnost vi na lokalu, sns nema sta da brine.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: