Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:50, 14. 4. 2019.

| Politika

Niški odbornici napustili Skupštinu: Osujetili smo plan opozicije

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
gradska uprava
Sami dokučili, sami i osujetili planove opozicije; foto: V. M.

Nakon dva dana provedenih pod ključem u Skupštini Grada, u Srpskoj naprednoj stranci obaveštavaju da su odbornici vladajuće većine rešili da je vreme da prestanu sa tim. Iako protest “1 od 5 miliona” održan u Nišu nije ni prošao pored gradskog parlamenta u kome su se, tim povodom, odbornici vladajuće koalicije zatvorili, oni smatraju da su tim potezom osujetili planove opozicije.

Niko iz opozicije nije pominjao ikakav upad u niške institucije prethodnih dana, a tokom niškog protesta, lider Saveza za Srbiju Boško Obradović naglasio je da niko nije imao nameru da upada u nišku Skupštinu. Ipak, naprednjaci su očito naslutili takav razvoj situacije, pa su upad u gradski parlament, kažu, očekivali.

Tim svojim činom uspešno su osujetili plan opozicionih odbornika koji su nameravali da, predvođeni Boškom Obradovićem i zajedno sa drugim učesnicima protesta, upadnu u salu Skupštine Grada Niša i otpočnu štrajk glađu kojim bi ucenjivali Nišlije koje su većinski, na izborima, poverenje ukazale Srpskoj naprednoj stranci - kažu u SNS-u.

Došao je kraj republičkoj akciji dežurstava u skupštinama gradova i opština, ali, kažu, SNS ostaje u pripravnosti "jer očekuju njihove nove pokušaje da se, uz primenu sile prema institucijama i pojedincima, a naročito ženama, dočepaju vlasti i napunjene državne kase”.

Zbog toga naši odbornici, kao i svi članovi Srpske napredne stranke u Nišu, ostaju spremni da u svakom trenutku, uz poštovanje zakona i ne ugrožavajući nikog, zaštite institucije i izbornu volju građana koji su na izborima vlast legalno i legitimno poverili Srpskoj naprednoj stranci - navodi se u saopštenju SNS-a.

Inače, naprednjaci su istakli da se tokom njihovih aktivnosti poštuju zakoni, a i juče i prekjuče novinari Južnih vesti pokušali su da uđu u Skupštinu, ali ih, iako bi trebalo da je ona otvorena za sve građane, čovek na vratima naprosto nije pustio unutra.


Savez za Srbiju: SNS doveo batinaše na protest u Nišu

I dok ispred Skupštine nije bilo nikakvih incidenata tokom niških protesta, oni na Trgu kralja Milana, tokom govora Boška Obradovića i predsednika Policijskog sindikata Srbije Veljka Mijailovića, jedva su izbegnuti. Boško Obradović Ostao miran uprkos provokacijama; foto: JV

Grupa momaka u dva navrata skandirala je “fašisto” i “lopove” dvojici govornika i pokušala da nasrne na njih, a u niškom odseku Saveza za Srbiju navode da je reč o batinašima koje je dovela Srpska napredna stranka.

Naprednjački režim u Nišu pokazao je svoju pravu prirodu. Dok je druge optuživao za fašizam, organizovao je incident na mirnom protestu “1 od 5 miliona”. Tokom svoje istorije Niš je imao više loših vlasti, ali do sada ni jedna od njih nije dovodila batinaše sa strane da prebijaju Nišlije samo zato što imaju drugačije političko mišljenje - kažu u SzS.

Grupu mladića u dva navrata su potisnuli redari i policija, a u SzS ističu da ovaj incident na najbolji mogući način opravdava zahteve protesta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ouzo

    23:35 // 15. 4. 2019.

    Jadna je ta Skupstina i grad koga vi ,samozinici,branite!

  • mstefanovic

    18:31 // 15. 4. 2019.

    Tu jedu sve uprave, inspekcije i cela klika na vlasti a sve o trosku gradjana, koliko ja znam.

  • Gile

    11:31 // 15. 4. 2019.

    Naredba iz centrale. Odbornici SNS su odavno ostavili mozak kod kuće. Mora da se sluša.

    • pametni

      22:36 // 15. 4. 2019.

      Pa zar ga oni imaju?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: