Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:55, 20. 11. 2018.

| Politika

Niški parlamentarci ostali nemi na apel odbornice da se odreknu dnevnice u humane svrhe

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
jelena djordjevic
Odbornica se nada da će njen apel uroditi plodom; foto: JV (J. A.)

Nakon što je odbornica niške Skupštine Jelena Đorđević na jučerašnjoj sednici za govornicom od svojih kolega odbornika zatražila da dnevnice proslede humanitarki Marini Adamović koja prikuplja priloge za pomoć u lečenju, niko od njih nije reagovao na ovaj apel. Predsednik niške Skupštine Rade Rajković kaže da će o ovoj inicijativi odlučivati na narednom sastanku šefova odborničkih grupa.

Đorđevićeva, koja od prošle sednice u Skupštini predstavlja desničarsku opciju Zavetnici, na kraju sednice, u delu kada je vreme za odbornička pitanja, apelovala na odbornike da budu humani i odreknu se dnevnice.

Nisam bukvalno tražila da se oni odreknu, već sam želela da apelujem na njihovu dobru volju. Ne vidim šta je problem da izvade iz novčanika novac ili odu do bankomata i odmah u Obrenovićevoj daju novac Marini koja će to usmeriti onima kojima je najpotrebnije - kaže Jelena Đorđević.

Međutim, niko od odbornika koji se nakon nje našao za skupštinskom govornicom nije reagovao na ovaj apel, niti se oglasio tim povodom.

Odbornica Đorđević kaže da, prema infrormacijama koje je jutros dobila od Marine Adamović, niko od odbornika nije juče donirao novac, ali veruje da će ipak neko čuti njen apel.

Na sednici su me saslušali, a bilo je i onih koji su ustajali i izlazili iz sale, ali niko bukvalno ništa nije rekao, niti je reagovao i komentarisao. Toliko pričaju i pozivaju se na interes građana, kako su tu za njih, ali evo sada prilike da sa reči pređu i na dela. Svi odbornici rade, imaju funkcije i taj novac koji dobijaju za angažman u Skupštini ništa im posebno ne znači - kaže ova odbornica.

Kaže da je ona prošle nedelje, kada joj je isplaćen paušal i dnevnica, odmah taj novac prosledila niškoj humanitarki, ali da je potrebno da se svi uključe.

Kada bi svi mi, 61 odbornik u gradskom parlamentu, sakupili po dnevnicu koja je u proseku oko 3.500 dinara, to je pozamašna suma koja nekome može da znači pomoć u izlečenju. Moj apel se odnosi i na odbornike u skupštinama svih gradskih opština, tada bi stvarno imali novca da nekome pomognemo - ističe Đorđevićeva.

Predsednik niškog parlamenta Rade Rajković kaže da, iako nije javno reagovao, jeste registrovao apel ove odbornice, te da će se to pitanje pokrenuti na narednom sastanku šefova odborničkih grupa.

Jednom smo već davali dnevnice u humanitarne svhe, to je bilo na početku mandata. Kada budemo imali sastanak šefova odborničkih grupa, za oko 10 dana, pokrenućemo to pitanje i videćemo šta i kako - kaže Rajković.

Inače, odbornica Đorđević iza sebe ima burnu političku karijeru. Postala je odbornica u Skupštini Grada Niša kao predstavnik liste DSS-Dveri, a već sledećeg meseca prešla je u Jedinstvenu Srbiju.

U aprilu je izbačena iz odborničke grupe Jedinstvena Srbija - Ruska stranka zbog toga što je javno rekla da neće dići ruku kada se u Skupštini Niša bude glasalo da se aerodrom ustupi na upravljanje Republici, nakon čega je ostala bez posla u Direkciji za javni prevoz. Potom je bila samostalni odbornik, a od prošle sednice je predstavnik Zavetnika.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kiril

    19:43 // 21. 11. 2018.

    Pa, nista. Vidi ovako, nebitno da li ovi naprdni ili opozicija, ovima sto glasaju za njih... Pomislite sta bi ste dobili da se vase dete, ne daj Boze razboli...

  • Ouzo

    19:40 // 21. 11. 2018.

    Niski odbornici,moderni Super hikovi-otimaju od siromasnih i daju bogatima!

  • Marinaa Adamović

    16:37 // 21. 11. 2018.

    Poštovani odbornici,
    ako slučajno pomislite na svoje mlađe glasače, Banka dobročinstva poseduje I kase.
    Banka dobročinstva poseduje I kase.
    Druga je mogućnost:
    elektronska uplata na račun korisnika Borba za život - http://www.budihuman.rs/edonate/sr?user_id=332
    E-doniraj
    Podaci o donaciji
    Donacija za:
    Iznos koji donirate:
    Unesite iznos u dinarima
    RSD
    Podaci o donatoru
    Donator:
    Vaše ime i prez

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: