Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:03, 25. 1. 2019.

| Politika

Treći protest “1 od 5 miliona” u Nišu - sneg, bubnjevi i “dosta režimu”

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
treći protest
I po vejavici; Foto: Vanja Keser

Porukama “Ovo je naš grad” i “Ovo je naša zemlja”, uz želju “da vrate dostojanstvo životu u Srbiji” i oteraju “korumpiranu i bahatu vlast Aleksandra Vučića”, Niš se i ovog petka upisao u “pobunjene gradove” cele zemlje. Starim zahtevima za vraćanje aerodroma i ostavku gradonačelnika, više od 1.000 Nišlija dodalo je i novi - da pojeftini grejanje.

Kiša i sneg ni ove nedelje nisu zaustavili nezadovoljne Nišlije. Uz pesme Đorđa Balaševića - Živeti slobodno, Goblina - Ima nas gomila i sada već čuvene “Linč, silovanje, nasilje” građani su zauzimali centar od 18 sati. Odjekivale su pištaljke, a dominirali su transparenti “Vi idite, mi ostajemo”, “Stop krvavim radničkim košuljama”, “Nas je ipak više” i “Uključi mozak, isključi TV”.

Vratiti aerodrom u vlasništvo Niša, ostavka ministarke Zorane Mihajlović, gradonačelnika Darka Bulatovića, rešiti seriju zapaljenih automobila u Nišu - ponovljeno je kao zahtev protestanata.

Nađa Stošić ispred Pokreta mladih koji organizuje proteste, pozvala je mlade da “budućnost uzmu u svoje ruke”.

Pod ovom vlašću ugroženi su svi - i penzioneri i naši roditelji, a najviše su ugroženi mladi. Ovom politikom prinuđeni su da odlaze zbog potpunog ukidanja nade. Pozivamo mlade da nam se pridruže, nek’ ova bahata i korumpirana vlast ide. Mi mladi želimo da ostanemo, da živimo i radimo u našoj Srbiji. Nemamo više prava da se plašimo i da prestanemo da se borimo - rekla je Stošićeva.

Aktuelnu krizu u Jasenoviku sa iskliznutim cisternama i evakuacijom, Stošićeva je predstavila još jednim dokazom “terora nesposobne vlasti”.

Protestantima se obratio i nezakonito penzionisani niški inspektor Nebojša Blagotić, pričajući o istragama o korupciji koje su ga, kako kaže, i odvele u penziju, o čemu su Južne vesti već pisale.

Nakon govora, praćene snegom i taktovima bubnjara na čelu kolone, Nišlije su krenule u protestni hod. Za razliku od prošle nedelje, trasa je promenjena, pa se šetalo Obrenovićevom, pa kroz Nikole Pašića, uz zaustavljanje kod zgrade Gradske uprave, gde je otpevana i pesma Vučiću.

Pokrao si sve, škole, fabrike, zdravstvo, penzije al vratićemo sve - pevali su demonstranti.

Trasa je promenjena, ali je ostala navika da protestna masa naraste, pa je u šetnji bilo i 1.500 građana koji bi da vide leđa vlasti.

Jedan od njih kaže da je u zimskoj šetnji zbog socijalnih razlika u Srbiji.

Došao sam da iskažem svoje nezadovoljstvo režimom, sistemom i aktuelnom vlašću. Sve socijalne nepravde me dotiču i pogađaju i voleo bih da se nešto po tom pitanju promeni - rekao je Nišlija Miloš.

Kolona se osula kod Pozorišta, a najuporniji su šetnju okončali u centru Niša, uz pozdrav - “Vidimo se sledećeg petka”.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Buba

    19:12 // 31. 1. 2019.

    Neka nalogodavci ovih protesta pristanu da izadju na izbore, ostave vise ovaj jadni narod na miru i tamo vide svojih ruku delo!!!

  • Profesionalni setaci

    15:13 // 27. 1. 2019.

    Ako se i promeni vlast vi samo setajte. Setnjom protiv gluposti.

  • Smernost

    13:49 // 27. 1. 2019.

    To se samo gradjani bune i nezadovoljni su. Na selu su svi zadovoljni i srecni, a pravi primer su mestani Jasenovika kako se smerno i dostojanstveno evakuisu iz svojih domova zbog cisterne.

    • prof dr CVETKO Prvi

      02:55 // 28. 1. 2019.

      @Smernost : Ti i ne znaš da je SMERNOST - vrlina jedne osobe ! Ali to nisi ti-ti si se prodala iako si sa sela ! Najmanje imaš smernosti kada tudju muku koristiš za svoju tj. tudju promociju , što nije porazno za osobu koja nema integritet i svoje ja ! Ako možeš još ljigavije - dobićeš nebrojeno mnogo sendviča i sokića.
      MAda -mnogo manje vrediš !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: