Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:57, 25. 5. 2019.

| Politika

Nišlije razgovarale sa opozicijom o problemima u gradu na prvoj “zoni slobode”

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
zona slobode niš
Sa opozicijom razgovaralo oko 200 građana, foto: Savez za Srbiju

Umesto protesta protiv režima vladajuće Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića, opozicija se odlučila za organizovanje “zona slobode”. Na prvoj u Nišu, opozicionari su sa građanima pričali o problemima koje ih muče, ali i o neophodnoj reorganizaciji sistema i “oslobađanju” medija.

Ovo je zapravo druga faza protesta, kaže Miodrag Stanković, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Nišu, a ideja je da se uspostavi komunikacija sa građanima i da se političari detaljnije upoznaju sa njihovim problemima. zona slobode niš Pričali o problemima koje ih muče, foto: Savez za Srbiju

Želimo da čujemo mišljenja građana i njihove predloge kako promeniti ovu vlast, ali i da zajedno radimo na uspotavljanju novog sistema koji neće zavisiti od volje jednog čoveka. Organizovaćemo i tematske proteste ispred institucija koje ne rade svoj posao onako kako treba, institucija koje su postale mesto za udomljavanja članova SNS, za njihovu lojalnost i odlaske na mitinge - kaže Stanković.

Građane će na nekoj od narednih “zona slobode” upoznati sa neuspesima ove vlasti, a ovakve akcije Stanković najavljuje i u ostalim gradovima širom Srbije.

Predrag Jovović, poverenik Pokreta slobodnih građana za Niš rekao je da je ova organizacija mlada, ali da želi da pokaže da se prema građanima neće odnositi kao “oni na vlasti”. zona slobode niš Još se ne zna lokacija i vreme održavanja naredne "zone slobode", foto: Savez za Srbiju

SNS se prema građanima odnosi bahato, preovlađuju lični interesi, opšti interesi su po strani. SNS svakodnevnim lažima pokušava da zbuni ljude, da zaborave na obećanja koja su dali građanima 2012. godine pre preuzimanja vlasti. Osma godina kako na vlasti imamo ljude koji vrše teror nad institucijama, nad građanima i nad zdravim razumom. To je ono što mora da se promeni - rekao je Jovović.

Pozvao je građane da im se i u narednim akcijama pridruže i razgovaraju o problemima i njihovim rešenjima.

Iako su ranije najavili da će se lokacije “slobodne zone” menjati svakog vikenda, zasad nema informacija gde će se i u koliko sati održati naredna.

Prvu “zonu slobode” kod Kalče u Nišu organizovali su niški Savez za Srbiju, Pokret slobodnih građana Niš, Nova stranka Niš i Pokret mladih Za Niš bez straha.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milica Savic

    09:59 // 27. 5. 2019.

    Drago mi je da konacno imamo opoziciju koja je organizovana, koja predstavlja pravu alternativu nesposobnoj vlasti. Gradjanin na prvom mestu a ne svoj dzep kao sto rade naprednjaci. Bravo samo napred!

  • Dara

    07:44 // 27. 5. 2019.

    Draga Opozicijo, znam koliko je teško osmisliti pravi način borbe protiv ove pošasti koja nas je pritisla. Zar ne mislite da je malo cinično da vam se građani žale kom šta fali. Zar vi živite na Marsu, nemate rođake, komšije, prijatelje koji su vas uputili u problematiku običnog čoveka? Tek sad treba da saznate u kojoj smo bedi? Izlazila sam svakog petka, nešto ste mi beskrvni. Dajte žešću borbu!

  • Aca

    19:28 // 26. 5. 2019.

    Mene najvise muci pesacki prelaz ispred Kalce dajte resite vise to stavite semafor ili preusmerite masu negde...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: