Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:09, 7. 3. 2018.

| Politika

Noćne sednice niškog parlamenta - za vlast racionalne, za opoziciju maltretiranje

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
Gradska uprava
Dugo raspravljanje u noć: foto: JV / P. Blagojević

Sednica Skupštine grada trajala je do kasno u noć, a posle 15 sati prekinuta je jer nije bilo kvoruma. Dok Predsednik Skupštine Rade Rajković kaže da je razlog ovakve maratonske sednice do iznemoglosti “racionalno korišćenje vremena i demokratska diskusija”, opozicija tvrdi da je sve maltretiranje odbornika i da gradonačelnik najviše oduzima vreme.

Na jučerašnjoj sednici usvojene su 52 od 60 tačaka, a zasedanje prepuno digresija i rasprave između gradonačelnika Darka Bulatovića, većnika i opozicionih odbornika trajalo je do 1 sat posle ponoći. Prvi čovek niškog parlamenta Rade Rajković kaže da je sednicu prekinuo čim je primetio da nema kvoruma. Nastavak obećava za 2 nedelje.

Sednica se odužila zbog dnevnog reda i diskusije, koja je bila malo opširnija, što je najnormalnije. Neke tačke nisu zahtevale diskusiju, ali demokratsko pravo je da se ide do kraja - kaže Rajković.

Prvi čovek Skupštine objašnjava da je tačno da nije vanredna situacija i da se ne bira Vlada niti Gradonačelnik, ali da je imao dogovor sa čefovima odborničkih grupa da se završe svih 60 tačaka. Ipak, preostalih 8 tačaka razmatraće se 21. Ili 22. marta, a tada će početi i nova sednica.

Ipak, odbornik grupe “Niš, moj grad” Branislav Jovanović napominje da je predlagao da se sednica drugačije organizuje, 30 tačaka u februaru i 30 u martu i da je za iscrpljujuću sednicu “kriva vlast”.

Cela situacija je bezočna i predstavlja maltretiranje odbornika. Odbornici vlasti se ne drže dnevnog reda, a gradonačelnik najviše troši vreme. On krši poslovnik i produžava mu se vreme, pa se tako stvaraju dodatni troškovi. Takođe i direktori koji se javljaju umesto izvestioca - navodi Jovanović.

Najveći deo tačaka jučerašnje sednice bio je posvećen planu i programu rada javnih preduzeća i ustanova.


Odbornici se snimali za džabe do sitnih sati

Prenosi skupštine koštaju 1.000 evra po satu, ali predsednik skupštine Rade Rajković tvrdi da je jučerašnji prenos posle 19 sati bio “besplatan”.

Insistiralo se zbog racionalnog korišćenja vremena snimanja da se sve završi u jednom danu - kaže Rajković.

Ipak, ovo gratis snimanje, kako navodi Rajković, odbornici nisu iskoristili do kraja i ranog jutra, već su se razišli kućama nešto pre 1 sat.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Parlament Paja

    13:29 // 8. 3. 2018.

    "Cemu ovo sluzi, a uz to jos i ne radi". Zajednicka sednica Vlade Srbije i Makedonije treba da se odrzi u niskom Parlamentu, da niski odbornici vide kako izgleda sednica kad rade profesionalci i nesto nauce od njih.

  • Oblik vode

    16:17 // 7. 3. 2018.

    Dodela Oskara je vec prosla, cemu toliki reflektori kao u Holivudu.

  • Na nogama

    16:14 // 7. 3. 2018.

    Samo oni najizdrzljiviji koji prezive ovakav maraton zasluzuju nagradu onih dama koje vole one koji su uvek u problemu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: