Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:16, 31. 5. 2013.

| Politika

Nova politička "preletanja" u Dimitrovgradu

Autor:Miroslav NackovIzvor:Južne vesti
490x370-490x370-dimitrovgrad.jpg

Odbornici Zoran Đurov i Dejan Dejanov iz Grupe građana “Pravda i solidarnost” pristupili su Srpskoj naprednoj stranci u Dimitrovgradu.

Dimitrovgradski naprednjaci posle “serije preletanja”  imaju 7 odbornika u lokalnom parlamantu, iako su na izborima osvojili svega 2 mandata, na zajedničkoj listi sa DSS koji takođe ima 2 mandata.

Upravo ta dva odbornika SNS-a, Boža Ivankov i Veroljub Ivković i dalje podržavaju “tanku” skupštinsku većinu od 15 odbornika, koja je izabrala aktuelnog predsednika opštine Nebojšu Ivanova (DPB-URS) i praktično smenila dotadašnjeg prvog čoveka Dimitrovgrada, Vladicu Dimitrova, koji je posle prelaska iz DS-a sada poverenik upravo SNS.

Dimitrov najavio pokretanje disciplinskog postupka ukoliko Ivankov i Ivković nastave da podžavaju aktuelnu većinu u dimitrovgradskom lokalnom parlementu, a kako sada stvari stoje, vlast čine DPB-URS sa 6, Zajedno za Srbiju sa 5, DSS sa 2 odbornika i još 2 odbornika izvornog SNS, koji podržavaju Ivanova.

U opoziciji su sada 5 odbornika SNS, koji podržavaju novog poverenika, 2 odbornika SPS, 1 Partije Bugara Srbije i 6 preostalih odbornika DS, mada se spekuliše da će bar polovina njih krenuti stopama i „žuti dres“ zameniti naprednjačkim.

Zanimljivo je da su i Dimitrov i lider GG „Pravda i solidarnost“ Đurov, kao i bivši većnik te grupacije Dragan Milić lokalnu političku karijeru počeli u DSS, a u opoziciji je i Zoran Hristov, nekada šef odborničke grupe DSS, a sada DS.

U  vlasti su aktuelni odbornici Koštuničine stranke Tatjana Pejčić i narodna poslanica Donka Banović i većnik Siniša Ranđelov, kao i predsednik Skupštine opštine Dragan Mančev (Zajedno za Srbiju).


Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • striker

    08:58 // 1. 6. 2013.

    Sve je ovo posledica odluke Ustavnog Suda da su odbornici kao i poslanici vlasnici mandata iako su izabrani na stranačkoj listi a ne na svoje ime i prezime.
    Menjajte Zakon hitno !!!!!

  • кацам расан

    16:43 // 31. 5. 2013.

    Кад је следећи прелазни рок?
    Ја бих да пређем у екипу која добнја, само ми реците ко је тренутно селектор у Немањиној.

    Верујте ми дацам расан!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: