Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:46, 24. 9. 2019.

| Politika

Nova-stara odbornička grupa u dimitrovgradskom parlamentu

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Nova poslaniča grupa ima 4 odbornika
Nova poslanička grupa ima 4 odbornika; foto: Stefan Pavić/Far

Demokratska partija Bugara formirala je sa 4 odbornika novu-staru odborničku grupu u lokalnom parlamentu Dimitrovgrada, a kako kaže šef poslaničke grupe Milisav Nikolov, nastaviće da deluju kao opozicija.

Ova partija je na izborima 2016. godine osvojila 18 % glasova i 6 odborničkih mesta, ali je ubrzo ostala bez 2 člana - jedan se pridružio vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci, dok je drugi otišao u redove opozicione stranke Zajedno za Srbiju.

Po starom Statutu Opštine, za formiranje odborničke grupe bilo je potrebno 5 odbornika, a kako je DPB imala samo 4, ostala je bez odborničke grupe.

Uslovi za ponovno formiranje otvorili su se usvajanjem novog Statuta, što su u ovoj stranci i iskoristili.

Šef nove-stare odborničke grupe “Nebojša Ivanov – Caribrod za sve – Demokratska partija Bugara“ Milisav NIkolov kaže da će nastaviti da glasaju po svojoj savesti i da neće bojkotovati rad parlamenta, poput kolega iz opozicije.

Nastavićemo da dolazimo na sednice i radićemo onako kako smatramo da je najbolje za Dimitrovgrađane. Nekada glasamo za, nekada smo protiv ili uzdržani - kaže NIkolov.

Kaže da je partijsko zapošljavanje i dalje rak-rana Dimitrovgrada i sličnih manjih opština, jer vlast zaposli ne samo sve odbornike, već i njihovu rodbinu.

Mi ćemo nastaviti da se borimo bez obzira na sve okolnosti. Mislim da opozicija iz Zajedno za Srbiju nedolaženjem na sednice u stvari nije opozicija. Mislim da smo mi mali grad i da je bilo bolje da dolaze na sednice kako bi imali 2 opozicione partije - kaže Nikolov.

Odborničku većinu u parlamentu Dimitrovgrada čine 19 odbornika SNS-a i koalicije okupljene oko SPS-a. U opoziciji su 5 odbornika Saveza za Srbiju, kao i 4 odbornika Demokratske partije Bugara i jedan odbornik grupe građana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • BugaraSS

    16:58 // 24. 9. 2019.

    Lepo...sad treba traziti autonomiju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: