Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:41, 10. 9. 2012.

| Politika

Niš: Novi načelnici i direktori od 1. oktobra?

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
490x370-490x370-skupstina-grada-nisa.jpg
Arhivska fotografija

Na sednici Skupštine koja će najverovatnije biti 1. oktobra raspravljaće se o kadrovskim rešenjima, a tada se očekuje i imenovanje novih načelnika gradskih uprava i direktora javnih preduzeća, poručuju iz Nove Srbije.

Od konstituisanja vlasti osim Gradonačelnika i Gradskog veća ništa bitno se u Nišu nije promenilo kažu u Novoj Srbiji.

Prema rečina predsednika Gradskog odbora NS Bojana Avramovića na mestima načelnika gradskih uprava su i dalje ljudi iz Demokratske stranke, a takva je situacija i sa direktorima Javnih preduzeća.

- Kada su svi birači očekivali da je došlo do promene, kakve mi promene imamo? Imamo novog gradonačelnika i tri nova većnika i nemamo ništa više. To nije nikakav kapacitet i to je samo još jedan problem, na gomilu problema koje ovaj grad ima. Mi imamo problem vlasti u Nišu jer se od 15. jula odlaže sa konstituisanjem kompletne vlasti – kaže Avramović.

Avramović dodaje da je u razgovoru sa svojim koalicionim partnerima dobio informaciju da će sednica Skupštine Grada na kojoj će se odlučivati o kadrovskim rešenjima biti 1. oktobra. avramović Bojan Avramović, arhivska fotografija

- To je dinamika koja je napravljena i kada je dogovoren koalicioni sporazum. Tu dinamiku treba da napravi predsednik Skupštine Grada, a on ne može jer ne dobija predloge. Rečeno mi je da je sednica dogovorena za 1. oktobar. Ja ne znam zašto se to ne zna. To nije tajni podatak – rekao je Avramović.

Razlog za takvo stanje, prema mišljenju Avramovića, nije nedostatak kadrova.

- Ne, nije to. Za svako mesto imaju po deset kandidata sigurno. Napravljeno je nekoliko grešaka u samom konstituisanju na početku. Nisu napravljeni odgovarajući odbori da bi se ušlo u proceduru i sada sa procedurom kasnimo – zaključio je Avramović.

Predsednik Skupštine Grada Mile Ilić zakazao je sednicu za sutra, a najavio je da će nova biti već za nedelju dana. Od kadrovskih rešenja planirano je da sutra bude izabran zamenik gradonačelnika Niša, a po svemu sudeći to će biti visoki funkcioner niških naprednjaka Ljubivoje Slavković.

Takođe, sutra bi trebalo da budu formirana sva skupštinska radna tela.

Druga kadrovska rešenja nisu najavljena ni za sutrašnju, ni za sednicu planiranu za 18. septembar.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dr dra

    08:21 // 13. 9. 2012.

    Kad bi narod znao ko su im kandidati nikad ne bi ni glasao za njih. Jad i beda, polusvet, došljaci i karijeristi bez znanja i obrazovanja. Neka narod pogleda samo ko su gradski većnici i zamenik gradonačelnika. Na tim mestima treba da sedi gospoda, a ovi nemaju kulturu ni kravatu da stave.

  • Mile

    01:00 // 12. 9. 2012.

    zalosno je kako su neki previse optereceni politikom ovde i pokusavaju da kroz komentare navijaju za retrogradne snage (DS) ili da nagrde aktuelnu vlast (SNS). Pitanje je: koga briga za njih? Valjda je vazno da imamo nepolitizovane kadrove na menadzerskim mestima. Da pocnu otvoreni javni konkursi za sva ta radna mesta.

  • Dragan Vukadinovic

    21:23 // 11. 9. 2012.

    Прича о департизацији је питка, демагошка прича, у кампањи. Још тада су "искусне" странке имале постројене "кадрове" по висини и партиској специфичној тежини. Кадрови ових који су били у предходној и опстали у овој власти само ће аванзовати. Сав грех у Нишу свалиће на ДС.
    Ал, прави циркус направе ће ови "тазе" победници, њима ће разни ликови (постизборни) "прелетачи" и "долетачи" уши да поједу за неко руководеће место, уверавајући их у страначку лојалност.
    Трагедија је да хаос који још увек прави "одлазећа гарнитура" није прекинут, а по свему судећи и неће јер добар део њих увек опстане у власти.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: