Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:39, 5. 10. 2023.

| Politika

Obrt na niškoj Kardiohirurgiji: Milićev blizak saradnik Lazarević ušao u SNS

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
lazarević sns
Kaže da je jedini razlog - jedinstvo; foto: Tviter / SNS Srbija

Iako je do nedavno sa nekim naprednjacima na funkcijama imao nesuglasice i kritikovao njihov rad, lekar niške Kardiohirurgije Milan Lazarević postao je član te stranke. Kaže da je razlog potreba za jedinstvom. Direktor Kardiohirurgije Dragan Milić nedavno je takođe kritikovao vlast i najavio mogućnost da sa lekarima sa te klinike uđe u “političko blato” Niša i učestvuje na izborima, ali izgleda da Lazarevićevu podršku neće imati.

“Dobro došao, dragi prijatelju, u našu porodicu” - reči su kojima su se iz Srpske napredne stranke na Tviteru pohvalili time što im se doktor Milan Lazarević pridružio i postao njihov član.

Mnogi su iznenađeni Lazarevićevom odlukom, naročito zato što je direktor Kardiohirurgije Dragan Milić pre manje od mesec dana kritikovao aktuelnu vlast i rekao da će možda sa kolegama sa Klinike “ući u političko blato” i učestvovati na niškim izborima.

Lazarević očigledno nije među kolegama koje će ga podržati, ali tvrdi da se njegov odnos sa Milićem neće promeniti i da ne deli ljude po partijama.

Profesor Milić i ja samo dugogodišnji saradnici, više od 15 godina radimo zajedno, prošli smo mnogo stvari, loših i dobrih. Imali smo jako teške pacijente, uspešno smo držali Kardiohirurgiju, nove projekte uvodili, obezbeđivali pacijentima nešto što u Srbiji nigde ne može da se uradi o trošku Fonda. Naš odnos se nikako nije promenio, niti će, naš odnos nastavlja da bude normalan, na najvišem mogućem nivou, kakav je bio i do sada - navodi Lazarević.

Dodaje da mu je totalno nebitno iz koje je neko stranke i da su mu najbolji kućni prijatelji iz opozicije.

I sam priznaje da je imao neslaganja sa pojedinim članovima i rukovodiocima SNS-a, koji su i danas u toj stranci, ali smatra da je to normalno i da ne znači da ne podržava "državnu i državotvornu politiku". Odnose sa Srpskom naprednom strankom, dodaje, gradi na osnovu pozitivnih iskustava.

Kako navodi, nikada do sada nije bio član neke političke opcije, a kao razlog ulaska u SNS navodi to što je Srbija “u delikatnoj, možda najtežoj situaciji u 21. veku”.

U takvim situacijama imamo jedini izbor - da pokažemo da smo jedinstveni, kako bismo sačuvali otadžbinu. Svi moramo da stanemo iza jedne zastave, a to je zastava Republike Srbije i za mene je to jedini razlog pristupanja SNS-u, partiji koja je zvanično na vlasti - ističe Lazarević.

milan lazarevic Lazarević je načelnik Banke krvi: foto: JV / Tamara RadovanovićIako SNS nije jednako država, a višestranačje i politička neslaganja su tekovina modernog demokratskog društva, Lazarević smatra da Srbiji sada nisu potrebne podele i da treba postaviti pitanje šta građani rade za državu, a ne šta država radi za građane. Takođe, želi da kroz političko delovanje pomogne ljudima, pre svega sugrađanima.

Ja sam lekar koji ne radi privatno i mnoge pozive za odlazak u inostranstvo sam odbio, jedan sam od inicijatora za operacije vikendima zarad ukidanja liste čekanja i znate koliko se borim za pacijente i koliko sam posvećen svom poslu - navodi on.

Vladajućoj partiji Lazarević se pridružuje iako je krajem prošle godine odbio da bude pomoćnik direktora niškog Kliničkog centra i naprednjaka Zorana Perišića i kritikovao to što sam UKC još nema banku krvi, za razliku od Klinike za kardiohirurgiju.

2020. bio je smenjen iz Upravnog odbora Instituta Niška Banja, iako ima dve specijalizacije, a upravo Dragan Milić smatrao je da je tu umešana politika.

Lazarević je sada načelnik Banke krvi na niškoj Kardiohirurgiji.

Sin je penzionisanog generala Vladimira Lazarevića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ciwas

    21:07 // 6. 10. 2023.

    Interesuje me da li ce dr.Lazarevic traziti ostavku dekanice med.fakulteta za pokusaj kupovine nenormalne kolicine preskupog wiskija.(OTIMACINA)

  • Gruja

    15:17 // 6. 10. 2023.

    Pa valjda je bolje i normalnije mladje,strucnije a i cenjenije u gradu postaviti za dir. UKC nego penzionera umazanog u blato.Jako omrazena licnost.

  • Lazin istomišljenik

    10:32 // 6. 10. 2023.

    Mešate babe i žabe. Milić i Lazarević i ja smo protiv ovakvog stanja u Nišu i SNSovaca koji su ga doveli do ovde gde jeste, da ne valja ne valja i treba promeniti, ali to ne znaci da smo protiv vlasti u Srbiji. Bas bi neko od opozicije uspeo da se ovoliko mačuje sa svima. Tako da ako hoćete promene morate da zasucete rukave a ne filozofirate.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: