Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:23, 15. 1. 2019.

| Politika

Od rasprave do najgorih uvreda ženi - Banđur na Tviteru ne bira reči

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
banđur
Zavozao se; Foto: S. M.

“Matora žuta kučko”, “ćurko”, “nadžak-babo” - reči su koje je Miloš Banđur uputio novinarki Seni Todorović preko tvitera. Dan posle ovih uvreda Banđur nastavlja da tvituje, ali ne odgovora na telefonske pozive novinara, poslao je pisani odgovor. Funkcionerka SNS Dragana Sotirovski ovakav rečnik ocenjuje neprimerenim, a Savez za Srbiju, koji je i sam bio na udaru nakon sličnog istupa njihovog funkcionera, traži smenu zamenika gradonačelnika Niša.

Funkcioner SNS i zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur na tvit o mitingu koji se u Beogradu organizuje povodom dolaska predsednika Rusije novinarki Seni Todorović odgovorio je uvredama. tvit banđur Banđur sipa uvrede; Foto: prt scr

Ma ti si matora žuta kučka koja se usuđuje da komentariše ljude o kojima ništa ne zna - napisao je Banđur Todorovićevoj.

To nije bilo sve, Banđur je u raspravi Todorovićevu “počastio” i sa “ćurko” i “nadžak babo”.

Dan kasnije, tviter mreža se usijala od osuda Banđurovog ispada, a zamenik gradonačelnika ne odgovora na pozive i poruke novinara Južnih vesti.

Ipak, Banđurov rečnik osudila je njegova partijska koleginica i načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski, ocenjujući ga “neprimerenim”.

Trebalo je da izabere bolji rečnik. Meni su takve stvari potpuno strane. Takav način izražavanja. Ne znam šta je povod uopšte za tako nešto. Definitivno nije to trebalo tako prema njoj i kao ženi, tim pre što on kao nosilac javne funkcije ima neku odgovornost prema narodu - kaže Sotirovski.

Bivša novinarka, sada političarka Sotirovski kaže da ne zna šta je izrevoltiralo i izbacilo iz takta Banđura, ali naglašava da ga ne opravdava.

Ograđujem se, ne opravdavam - napominje Sotirovski.


Niški Savez za Srbiju: Bulatović da se izvini, a Banđura smeniti

Opozicionari iz niškog SzS podsećaju da se posle neprimerenog tvita udovici Ivanović, njihov funkcioner Željko Veselinović povukao iz predsedništva koalicije. Zato pitaju da li će i Banđur podneti ostavku.

Poznajuci manir "ostavki" koalicije na vlasti, gde se nakon "strpljivog čekanja bez funkcije" nakon seksističkog ispada prema novinarima, pojedinci domognu pozicija na najuticajnijim mestima državnih organa, Savez za Srbiju u Nišu zahteva hitno izvinjenje gradonačelnika Niša i bezuslovnu smenu njegovog zamenika Miloša Banđura, ali trajnu i bez budućih eventualnih nagradnih funkcija - navodi SzS.

U suprotnom, kažu iz SzS, još jednom će se pokazati razmere farse vlasti SNS.

Podsetimo, posle tvita funkcionera Saveza za Srbiju Željka Veselinovića u kojem je suprugu ubijenog Olivera Ivanovića nazvao “ženom-đavolom” prštale su reakcije naprednjaka, utrkivali su se u osudama, a premijerka Ana Brnabić nazvala je opoziciju talibanima i onima koji vređaju žene. Za sada se o slučaju Banđura nije oglasila.


Banđur se oglasio, bez izvinjenja: Žao mi je

Zamenik gradonačelnika svoj ispad pravda situacijama koje je prolazio na Kosovu i kasnije, pa kaže da je u njemu ogorčenost izazvao tvit koji vrvi od gnusnih laži i najprimitivnijih uvreda. Tvrdi da je takav tvit Sena Todorović olako potvrdila i dopunila.

Žao mi je što sam nakon toga napisao reči kojima sam zapravo u trenu izrazio duševni bol koji mi je nanet, a koje, potpuno se slažem, nisu primerene u komunikaciji! Poznato je da sam oštar kritičar, ali i vrlo samokritičan - navodi Banđur.

Dodaje i da je ogorčen jer se u prvi plan stavlja i zloupotrebljava da je Sena Todorović novinarka, što kaže da nije znao.

Reagovao sam prema onom što je napisano, a ne prema zanimanju autora, koje sam kasnije saznao! Niške novinarke i novinari najbolje mogu da posvedoče o mom odnosu prema predstavnicima medija - kaže Banđur.

Banđur pita da li će svoje reči povući i oni koji su njega izvređali na najbrutalniji način.

* Tekst je dopunjen nakon reakcije Miloša Banđura. Na pozive nije odgovorio, ali je poslao saopštenje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gliga

    12:51 // 16. 1. 2019.

    Nije ni cudo sto je tako odreagovao, obzirom da je doticna novinarka uvredila ne samo njega vec i sve nas koji smo koji smo proterani sa Kosova. Svaki dan trpimo vredjanja kao da nismo pripadnici istog naroda i kao da smo sami izabrali da budemo proterani. Da ste vi bili u takvoj situaciji verovatno bi isto ili mozda cak i gore odreagovali...

    • Dejan

      21:09 // 17. 1. 2019.

      Mi nemamo gde da budemo proterani za razliku od vas.hvala

  • Jedna Devojka

    11:34 // 16. 1. 2019.

    Možda mu nameštaju, možda hoće njegovo mesto baš interesantno sve ovo mislim cela ova priča mislim nismo mi deca, da se razumemo nisam na ničijoj strani ali ovde nešto ne štima!

  • арса

    11:17 // 16. 1. 2019.

    Proslo je 20 godina od proterivanja srba sa Kosova ali mrznja prema tim ljudima na jenjava.U sta se to Srbija i srpski narod pretvorio.Svestan sam da je u pitanju manjina ili se bar nadam, ali ta mrznja prema tim ljudima nema opravdanja.Pa nisu ti ljudi dosli svojom voljom tu gde su.A i tu gde su valjda su medju svoj narod.Da su hteli da odu sa Kosova i to unovce, mogli su to da urade pre 1999.

    • qgo

      13:04 // 16. 1. 2019.

      MOj prijatelj je bio na Kosovu od '96 do kraja '99, moj brat je bio tamo '99, ja sam (i sestorica mojih kolega) bio tamo '99. Drugima mozda mozes, ali batali nama da pricas o ljudima sa Kosova, ko boga te molimo! Bili i videli. Dovidjenja, aufiderzen, cao, zdravo...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: