Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:48, 20. 3. 2018.

| Politika

Odbornica DS-a “preletela” u provladinu Srpsku narodnu partiju

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
Marina Dejanović
Marina Dejanović "preletela" na sednici niške Skupštine i omogućila Srpskoj narodnoj partiji da ima odbornika; foto: JV/V. Milić

Još jedna proruska stranka dobila je svog predstavnika u niškoj Skupštini, i to prvog, pošto je odbornica Marina Dejanović na današnjoj sednici lokalnog parlamenta "preletela" iz Demokratske stranke u Srpsku narodnu partiju, koja je na republičkom nivou deo vlasti.

Kako kaže Boban Mihajlović koji vodi odbor Srpske narodne partije u Nišu, njenim prelaskom je ova stranka ušla u nišku Skupštinu.

Postali smo parlamentarna stranka. Mi smo u republici u koaliciji sa vladajućom strukturom, tako da ćemo videti za lokal, dogovaraćemo i razgovarati - kaže Mihajlović.

Dejanovićeva je inače poslednjih 8 godina odbornica. Iako danas nije htela da govori o razlozima "preletanja", izvesno je da je napustila demokrate i prešla u partiju koja je deo vlasti na republičkom nivou, a u Vladi Srbije ima ministra bez portfelja Nenada Popovića.


Dejanović: Naša politika je politika stabilnosti i ekonomskog razvoja

Nakon "preletanja" na sednici niške Skupštine, Dejanovićeva je govorila o politici njene nove partije, a kako je istakla to je "odbrana ključnih državnih i nacionalnih interesa i očuvanje našeg teritorijalnog integriteta na Kosovu".

To je politika stabilnosti ekonomskog razvoja i rasta životnog standarda koja se zasniva na najvišoj saradnji sa prijateljskom Rusijom, ali zastupajući naše partnerske odnose sa Vašingtonom i Briselom - navela je Dejanovićeva.

Govorila je i o tome da će se zalagati za obične ljude, penzionere, radnike, majke sa decom i studente. Politika Srpske narodne partije za Niš, kako je dodala, jeste "da svako naselje ima put, da svaki građanin ima socijalnu i zdravstvenu zaštitu i da mladi ne odlaze iz Srbije za poslom, već da ostanu ovde i zasnuju svoje porodice".

Verujemo da Niš uz podršku Vlade Republike Srbije može ponovo da postane grad mladih i grad novih radnih mesta. To je naša vizija Niša koju želimo da sprovedemo sa svim onim snagama, koji veruju da Niš treba da se razvija jednako, brzinom, u harmoniji i saradnji čitave Srbije - istakla je Dejanovićeva.


Demokrate: Zahtevaćemo da vrati svoj odbornički mandat

Predsednik Gradskog odbora DS-a u Nišu Miodrag Stanković kaže da demokrate "najoštrije osuđuju ovakav čin", kao i da će tražiti od Marine Dejanović da vrati svoj odbornički mandat.

U politici najvažnija stvar je karakter. Ljudi sa karakterom i moralom ne preleću. Otkad je mandat vlasništvo odbornika, tj. poslanika, a ne stranke, trgovina odborničkim i poslaničkim mandatima u Srbiji postala je najunosnija ekonomska grana. U toj trgovini ideologija ne znači ništa, a javno izgovorena reč još manje - dodaje Stanković.

Stanković kaže i da kada odbornik ili odbornica preleti iz jedne stranke u drugu, "to govori da za njega, odnosno nju, ideologija i reč ne znače ništa". Političkih preletača je sve više, dodaje, a njima po pravilu sledi nagrada u novoj stranci - zapošljavanje njih samih ili nekog iz porodice.

Podsetimo, u septembru prošle godine je nekadašnji šef odborničke grupe DS-a u Opštini Medijana Nebojša Kocić "preleteo" u vladajuću Srpsku naprednu stranku, a potom postao i predsednik najveće niške opštine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dragoljub stamenković

    07:54 // 22. 3. 2018.

    Ti se Mile informiši,radikalima nisu vraćeni mandati .

  • Aca

    02:23 // 21. 3. 2018.

    Ovi iz urs-a što su napunili sns-ove klupe jel i oni da napuste mesta?

    • PALILULAC

      23:49 // 21. 3. 2018.

      Aco pa to su Banetovi ljudi. Pile Privredna komora da ne nabrajam dalje. I Bane je trazio u centrali SNSa u Bg. da predje i da mu daju ponovo direkciju i da bude kpperativan. To nije dobio i sad je opozicija.

  • Petar Ilic

    00:08 // 21. 3. 2018.

    Jos jedan preletac u niskoj skupštini... Bruka i sramota, da vrate mandat odmah svi preletaci iz dss, iskreno za nis, Ds... Marina bruka!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: