Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:36, 12. 4. 2018.

| Politika

Odbornica iz vlasti, uprkos pritiscima, protiv poklanjanja aerodroma Državi

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
Jelena Đorđević
Đorđevićeva kaže da stavlja interes građana, izned interesa stranačkog interesa, foto: Arhiva JV

Iako nema podršku stranačkih kolega iz Jedinstvene Srbije, i kako kaže trpi pritiske iz vrha vlasti, gradska odbornica Jelena Đorđević odlučila je da na sednici Skupštine Niša, na kojoj će se odlučivati o sudbini Aerodroma “Konstantin Veliki”, glasa protiv odluke da vazdušna luka bude poklonjena Državi.

Bez straha od političke odmazde, iako je, kako kaže pod pritiskom, Đorđevićeva na narednoj sednici Skupštine grada planira da glasa drugačije od stranačkih kolega i koalicionih partnera. Đorđevićeva kaže da je tako odlučila da bi "stavila interes građana ispred stranačkog".

Građani nisu ustali tek tako, nego, očigledno nisu za predaju aerodroma, već žele da to dobro ostane u svojini Grada i građana Niša. Naše pare su uložene da se to preduzeće stavi na noge, a i vidi se da je stalo na noge - rekla je Đorđevićeva.

Ona se pita i zašto Država ne uzme neko nerazvijeno niško javno preduzeće.

Iako nije precizirala kakve će posledice snositi odbornici koji bi eventualno glasali protiv odluke da gradska vlast aerodrom daruje Državu, Đorđevićeva kaže da praktično u svakoj izjavi funkcionera Srpske napredne stranke koje su vezane za nišku vazdušnu luku, "na neki način vidi pritisak".

Što se tiče pritiska, svakako pritisak postoji čim je SNS doneo odluku da se aerodrom maltene pokloni Državi. Pritisak je i to što je sama ministarka (Zorana Mihajlović) rekla da nema potrebe za raspisivanjem lokalnog referenduma. Ja sve to smatram pritiskom. A kakav pritisak konkretno odbornici trpe, to oni najbolje znaju - rekla je Đorđevićeva.

Odbornica je dodala i da je veoma sumnjivo to što vlast skriva ugovor o koncesiji Aerodroma "Nikola Tesla".

Podsetimo, gradska vlast odlučila je da pokloni aerodrom državi. Nezadovoljne tom odlukom, Nišlije su protestovale, a opozicija i građanska udruženja tražila su smenu gradskog rukovodstva. Ministarka saobraćaja došla je u Niš i rekla da referendum o predaji aerodroma nije potreban. Dodala je i da niška vazdušna luka nema nikakve veze sa koncesijom za beogradski aerodrom, ali je predsednik Vučić demantovao ministarku.

U debati Južnih vesti, učesnici su naveli da su "sva opravdanja za poklanjanje aerodroma laž". Vrh niškog SNS zatim pozvan je na tajni sastanak u Beograd. Konačnu odluku o svemu trebalo je da donesu odbornici Skupštine grada u utorak 10. aprila, ali je sednica odložena zbog, kako su saopštili iz Parlamenta, "dezinformacija interesnih grupa", a iz vrha niškog SNS-a najavili su Vučićev dolazak u Niš. Građani su na zboru 10. aprila "odbili naređenje" da predaju aerodrom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • marko

    08:20 // 13. 4. 2018.

    Ne dajmo aerodrom

    • mile

      11:20 // 13. 4. 2018.

      ljudi ne bavite se likom i delom ove odbornice. Ajmo svi zajedno da odbranimo aerodrom. Pokazimo zube beogradskoj-bugojanskoj mangupariji.

  • leti, leti ptico bela

    07:54 // 13. 4. 2018.

    a gde sad, kome se prikloniti...

  • Aperkat

    05:24 // 13. 4. 2018.

    I ,tata bi,sine!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: