Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:18, 17. 12. 2018.

| Politika

Odbornici DS napustili nišku Skupštinu zbog izbora u Lučanima

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Miodrag Stankovic
Izašli iz sale nakon što im nije usvojen ni jedan amandman na predloženi budžet; foto: Demokratska stranka

U znak protesta zbog nezakonitih izbora u Lučanima, ali i da bi se solidarisali sa opozicinim odbornicima koji su ranije bojkotovali gradske sednice, kako je rekao šef odborničke grupe Demokratske stranke Miodrag Stanković, odbornici su napustili sednicu niške Skupštine i to nakon što im nijedan amandman na predlog budžeta za 2019. nije usvojen.

Iako su od jutros bili u odborničkim klupama i učestvovali u radu niške Skupštine na kojoj se raspravljalo o budžetu za sledeću godinu, odbornici DS-a su nakon iznošenja amandmana koje većina nije podržala odlučili da izađu iz sale.

Predloženi budžet su nazvali izbornim, sa najavom novih partijskih zapošljavanja i spiskom praznih obećanja za građane, a zbog toga, kao i zbog izbora u Lučanima koji su održani u nedelju, Stanković je sa svojim kolegama napustio Skupštinu.

Zbog svega ovoga, kao i u znak solidarnosti sa odbornicima opozicije iz Užica i Zaječara, u znak protesta zbog nezakonitih izbornih radnji u Lučanima, odbornici Demokratske stranke su nakon glasanja protiv predloga Odluke o budžetu Grada Niša za 2019. napustili današnju sednicu Skupštine Grada Niša - pojašnjavaju demokrate.

Podsetimo, današnja sednica niške Skupštine počela je raspravama o najvažnijem dokumentu grada - budžetu, za koji je vlast navela da je konačno razvojni, dok ga je opozicija okarakterisala kao deo predizbornih obećanja.

Inače, lokalni izbori u Lučanima koji su održani u nedelju protekli su uz brojne nepravilnosti i pritiske, kako je ocenila organizacija CRTA koja je posmatrala izbore.


I opozicioni odbornici u Skupštini Medijane ranije bojkotovali sednicu

Šikaniranje i degradiranje opozicije bio je razlog da i odbornici Demokratske stranke napuste zasedanje Skupštine u niškoj Opštini Medijana.

Smatramo da više nema nikakvog smisla učestvovati u bilo kakvoj raspravi i davati legitimitet vlasti SNS-a i njihovih satelita. Sve što rade, isključivo rade zbog sopstvenog interesa. Briga o građanima Opštine Medijana im je na poslednjem mestu! - poručio je predsednik odborničke grupe Vladimir Milošević.

Kao primer da vladajuća stranka brine samo o sopstvenim interesima oni su naveli "udomljavanje stranačkih kadrova", odnosno to što u Medijani ima ogroman broj nepotrebnih savetnika rukovodstva Opštine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zorica

    17:57 // 18. 12. 2018.

    Bane- Sojis haha. Pa on je njihov prikriveni clan.Prima platu a nema ga ma poslu nikad. Kafenise i semi se u radno vreme. Taj je sve prodao.PRODAVAC

  • Мирјана

    10:05 // 18. 12. 2018.

    Мени је битно да је Банана био све време. Он је наш локални Шојић.

  • dr Jakov Zlatar

    07:45 // 18. 12. 2018.

    Podrška mojim stranačkim prijateljima u borbi protiv političkog nasilja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: