Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:15, 28. 6. 2022.

| Politika

Odbornici koalicije “Niš, moj grad” podneli devet tužbi protiv Skupštine Grada

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
Niš, moj grad
Traže i rebalans budžeta; foto: "Niš, moj grad"

Iz koalicije “Niš, moj grad” kažu da su pokrenuli tužbe pred Višim sudom u Nišu protiv Skupštine Grada zbog imenovanja predsednika i članova nadzornih odbora devet javnih preduzeća. Odborničkim inicijativama traže rebalans gradskog budžeta zbog poskupljenja hrane, grejanja, gradskog prevoza i energenata, kao i izveštaj o radu Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i Direkcije za izgradnju.

Loša organizacija gradske vlasti, poručuju iz te koalicije, dovodi do kolapsa u Nišu. Ističu da izabrani predsednici i članovi nadzornog odbora javnih preduzeća ne ispunjavaju zakonske uslove za te funkcije.

Obaveštavamo nišku javnost da smo pokrenuli devet tužbi pred Višim sudom u Nišu protiv Skupštine Grada Niša zbog imenovanja predsednika i članova nadzornih odbora: JP Stambena agencija, JP Objedinjena naplata, JP Nišstan, JKP Parking servis, JKP Direkcija za javni prevoz, JP Zavod za urbanizam, JKP Gorica, JKP Naisus i JKP Direkcija za izgradnju grada - navode iz koalicije “Niš, moj grad”.

Skupština Niš Ukazuju na lošu organizaciju gradske vlasti; foto: T. R.Smatraju da je apsurdno što su na nekim funkcijama u niškim preduzećima ljudi iz Svrljiga i drugih mesta.

Možda je to i logičan sled događaja jer je niški odbor Srpske napredne stranke očigledno u problemu sa manjkom visokoškolovanih kadrova, pa moraju da “uvoze” iz manjih mesta. Zato su nam gradska preduzeća gubitaši - pišu u saopštenju.

Podneli su odborničke inicijative kojim traže rebalans budžeta zbog ekonomske krize i poskupljenja, kao i da se ispita način trošenja novca u sportskim klubovima, udruženjima građana i gradskim opštinama.

Recite građanima šta ste “šminkali”, a šta ste stvarno izgradili, velika je razlika između ta dva pojma, iako nas vi ubeđujete da je to jedno te isto. Gradili ste malo, a “šminkali” ste asfalt mnogo. Vidimo i da se dosta putuje, javnost mora da zna koju korist Grad ima od silnih putovanja. Kao da ne čujete predsednika koji stalno ponavlja da treba da se gradi, a ne da se rehabilituju putevi i da vam je more sada toplo, ali da će voda za kupanje zimi biti hladna - kažu iz koalicije “Niš, moj grad”.

Traže i da čelnici Grada podnesu izveštaj o tome šta su uradili za deset godina vlasti, kako bi uporedili, kažu, obećanja i rezultate.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sonja gligor

    11:54 // 29. 6. 2022.

    Je l' se održava danas sednica? Nema vesti? Dosadno? 33°C. Ajde kući!

  • Marina Adamović

    04:02 // 29. 6. 2022.

    Miodrsg Stanković mi je obećao da će " kao odbornik postaviti pitanje predsedniku Skupštine KAD ĆE UPLATITI OBEĆANI IZNOS BANCI DOBROČINSTVA? Preterao je sa lažima pred medijima" i? Ništa ...

  • Saki

    23:27 // 28. 6. 2022.

    Opozicija isto kao i Šapić. Predstava za malu decu ali su glumci baš loši.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: