Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:22, 14. 7. 2015.

| Politika

Odbornička grupa SNS u Nišu jača za 2 odbornika

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
sns i ns
Predstavnici SNS i Nove Srbije obnovili saradnju; foto: JV

Dvoje odbornika Nove Srbije koji su nastupali samostalno u niškom parlamentu, ubuduće će biti deo Odborničke grupe Srpske napredne stranke.

Na sledećem Skupštinskom zasedanju, koje bi trebalo da se održi septembra, najveća odbornička grupa koju okuplja SNS trebalo bi da ima 22 odbornika.

Uvek volim da se prebrojavamo kad se odbornička grupa uvećava. Sada sa 22 odbornika imamo 36% od ukupnog skupštinskog sastava - rekao je Dejan Jovanović, šef Odborničke grupe SNS u Nišu.

On je pojasnio da vladajuću većinu uz SNS i NS, čine i SPS sa 10 odbornika, Pokret socijalista sa 3 i Niška priča - SDPS sa 5.

Iako su i predstavnici Pokreta socijalista i Niške priče bile pozvani na ovu konferenciju za medije, nisu se pojavili zbog, kako je objašnjeno novinarima, njihovih obaveza u Beogradu.

Iako su Srpska napredna stranka i Nova Srbija u Nišu imali i predizbornu koaliciju, do sada u parlamentu nisu delovali kao jedna odbornička grupa.

Predsednik Gradskog odbora Nove Srbije u Nišu Nikola Marinković kaže da su obe stranke pretrpele određene unutarstranačke promene u prethodnom periodu i da je sada došlo vreme za novi početak.

Dva odbornika Nove Srbije koja će nastupati od sledeće sednice kao Odbornička grupa SNS, izabrani su na listi “Pokrenimo Niš - Srpska napredna stranka” 2012. godine. Prelazak dva odbornika će se pre svega odraziti na promenu političke slike u gradu - kaže Marinković.

Do sada je vladajuća većina u lokalnom parlamentu imala puno problema sa kvorumom, pa su neretko sednice i prekidane zbog malog broja odbornika.

Kako kaže Jovanović, novim pojačanjima bi problemi sa kvorumom trebalo da budu rešeni.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • AntiPA

    17:30 // 20. 7. 2015.

    Ko su bre ovi ljudi? Da li neko uopste poznaje licno odbornike? Da li ste culi za njih pre izbora? Ma da li ste culi za njih posle izbora? Gde ih nalaze partije?
    Partije su mesta okupljanja nekih obskurnih, cudnih, zabrinjavajuce losih ljudi. Dajte da neko napravi pristojnu listu sa iole prepoznatljivim Nislijama i dajte da ih izaberemo na sledecim izborima!

  • Milance pravednik

    18:23 // 15. 7. 2015.

    Kakvi preletači.nemate pojma.decko je u stranci 100 god.Napred presedniče,glavu gore,i napred do pobede.

  • Marko

    11:07 // 15. 7. 2015.

    Mnogo ste smesni, samo se brojite a grad stoji u mestu, jedan kruzni tok ne mozete da otvorite na vreme..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: