Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:10, 16. 12. 2021.

| Politika

Odbornik SNS neće da glasa za predloženi budžet Niša zbog slabog ulaganja u sport

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
svetozarevic
Odbornik Svetozarević rekao "ne" budžetu; foto: T. T.

Trener Odbojkaškog kluba Niš i odbornik Srpske napredne stranke u Skupštini Grada Dragan Svetozarević rekao je na sednici niškog parlamenta da neće podržati predlog budžeta Niša za 2022. godinu, jer je ovo već druga godina kako se malo para izdvaja za sport, a klubovi su već u velikim problemima. Aplauz je dobio jedino od odbornika Ruske stranke Milana Krstića.

Svetozarević je, kako je sam rekao, prvi put izašao za govornicu u dve godine mandata. Pristao je da bude na listi SNS, tvrdi, kao nestranačka ličnost jer je prepoznao ideju, posebno u oblasti sporta i razvoja ove oblasti.

Međutim, kako je pojasnio, sve je stalo u ovoj godini, budžetom koji je predvideo svega 200 miliona za sport. Ne bi podržao, kako je rekao, ni tu odluku, ali na sednici nije bio jer je vodio ekipu OK Niša na utakmici Kupa CEV u Francuskoj.

Protiv Monpeljea nije moglo više od časnog poraza, ali smo dostojno reprezentovali naš grad. Kao nagradu dobili smo od odbornika Skupštine Grada izglasavanje budžeta i prepolovljen iznos za sport. To nikako nije smelo da se uradi. Da sam tog dana bio u Nišu jasno bi rekao da će ta odluka izazvati veliku katastrofu u niškom sportu - rekao je Svetozarović.

Inicijalnim planom za 2022. planirano je još manje novca za sport - sa 200 na 150 miliona, ali onda su stigle najave resornog većnika da će ipak možda ostati ovogodišnja cifra.

Ipak, za odbornika Svetozarevića ni to nije dovoljno da podrži predlog budžeta.

Lično me malo sramota što moramo da pričamo na ovaj način, što sve ovo ranije nismo shvatili, jer više mi se čini da ni sada neki shvataju, a najviše me sramota što je predsednik Aleksandar Vučić na konferenciji za štampu, u našem gradu, pred kamerama i gledaocima cele Srbije, morao da nam kaže da treba da ulažemo u kulturu i sport. Zašto bežimo od toga da pratimo politiku države? Ja za ovakav budžet zbog pozicije sporta neću glasati, a vi kolege odbornici glasajte po svojoj savesti. Ako imamo savesti glasaćemo za našu decu - rekao je Svetozarević.

Čuvanjem sporta čuva se, kako je rekao, kultura i umetnost i sve ono što se zove gradskim životom.

Najbitnije duh grada Niša. Ipak zaslužujemo da se zovemo gradom - završio je Svetozarević.

Jedini aplauz na nakon Svetozarevićevog izlaganja stigao je od bivšeg naprednjaka, sada odbornika Ruske stranke MIlana Krstića. On je predsednik Vaterpolo kluba Nais i nedavno je sa vaterpolistima protestovao ispred Gradske kuće upravo zbog slabog ulaganja u sport.

Slobodu govora svog kolege podržao je odbornik SNS Uroš Radulović, dok je drugi naprednjak Nikola Ilić podržao predloženi budžet za sport uz konstataciju “da grad Barselona ne ulaže u tamošnji fudbalski klub da bi on kupio Mesija”.

Podsetimo, odbornici će danas diskutovati i glasati o predloženom budžetu Niša za 2022. godinu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragana S

    20:15 // 17. 12. 2021.

    Koliko samo profesora fizičkog sedi u odborničkim klupama i glasa protiv svoje profesije i nase dece! Sramota velika!

  • Љуба Ниш

    19:21 // 16. 12. 2021.

    Браво ГАРИ. Нема лаких поена. Без политике нема ни пара ни резултата. Битно да си показао ко си и какав си.!

    • Razbibriga

      07:46 // 18. 12. 2021.

      Nije taj tvoj Gari, nista bolji od ovih drugih ! Dzabe bravo, kasno se setio,vazno mu bilo da se prisljamci sns- u ! Da bi kupili nekog,pa preprodali, sad moraju svoje pare da ulazu i rizikuju !

  • haha

    14:07 // 16. 12. 2021.

    podrska za coveka koji ima svoje misljenje.. nadam se, njegovi saborci, ce ga razumeti i pratiti primer, umesto da ga naprave na vesticu.. pozdrav!

    • Luka

      15:01 // 16. 12. 2021.

      Krece cerecenje, napadanje i razvlacenje po partijskim medijima. U to budite sigurni. Razmisljanje svojom glavom se u SNS ne prasta!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: