Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:47, 7. 10. 2020.

| Politika

Odbornik Stanković: Lift u zgradi Gradske uprave treba ugraditi što pre

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Miodrag Stanković
Razlog prve je to što je osobama sa invaliditetom onemogućen pristup svim službama u Gradskoj upravi, a druga zato što je sala u kojoj se trenutno održavaju sednice nedovoljno velika da bi se obezbedila distanca među odbornicima; foto: Koalicija "Niš, moj grad"

Odbornik Skupštine Grada Niša i jedan od lidera koalicije “Niš, moj grad” Miodrag Stanković, predao je Skupštini dve inicijative - jedna je za ugradnju lifta u zgradi Gradske uprave, a druga da se sednice gradskog parlamenta održavaju u Oficirskom domu. Razlog za prvi predlog je to što je, kako kaže, osobama sa invaliditetom onemogućen pristup svim službama u Gradskoj upravi, a za drugu jer smatra da je sala u kojoj se trenutno održavaju sednice nedovoljno velika da bi se obezbedila distanca među odbornicima.

Stanković smatra da bi se ugradnjom lifta rešio problem nepristupačnosti pojedinim službama i olakšalo kretanje zgradu Gradske uprave, popularne zgrade Opštine u ulici Nikole Pašića. Napominje da je reč o strateškom problemu koji treba rešiti odmah.

Svedoci smo da je u zgradi Gradske uprave onemogućen pristup osobama sa invaliditetom. U toj zgradi nalazi se najveći broj uprava i službi i to je najfrekventnija zgrada u odnosu na sve ostale u Nišu gde se obavljaju poslovi iz delokruga lokalne samouprave. Kako u zgradi ima četiri sprata, a potrebu za obavljanjem poslova ima veliki broj ljudi, među kojima su osobe sa invaliditetom, starije osobe, trudnice, roditelji sa malom decom, od velikog značaja je da se obezbede uslovi kako bi svi oni mogli brže i lakše da pristupe službama i organima Gradske uprave - kaže Stanković.

Kako kaže, ideja da se ugrade liftovi postojala još kad je zgrada renovirana, a kao odbornik je podnosio amandmane kojim bi se odvojio novac, međutim nisu usvojeni.

Predlažem da se sredstva obezbede rebalansom budžeta kako bi se do kraja godine počelo sa ugradnjom lifta ili da se predvide sredstva za ovu namenu prilikom usvajanja budžeta za 2021. godinu, kako bi ugradnja počela početkom sledeće godine - dodaje Stnaković.

Razlog njegove druge inicijative da se sednice Skupštine održavaju u zgradi Oficirskog doma je, kako kaže, taj što se sada održavaju u sali koja je neuslovna da bi se ispoštovale mere zaštite od kovida, a smatra da je u Oficirskom domu moguće raditi bezbedno i uz propisane mere predostrožnosti.

Podsetimo, tri sednice novog saziva Skupštine i jesu održane u Oficirskom domu, dok je 4. bila u sali Skupštin u zgradi Gradske uprave.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Istina

    00:42 // 11. 10. 2020.

    Miodrag Stankovic je kupljen od strane naprednjaka, svi znaju da mu zena radi u vodovodu sa njim i njegova tasta. Lik je HARMONIKAS SA MASTEROM IZ EKONOMUJE! izdajnik ideje bojkota i Šonetov covek za opoziciju. On i Banana.

  • Marko

    09:04 // 8. 10. 2020.

    Od svih problema u Nisu za koji gospodin kaze da je njegov grad on misli da su ova dva najznacajnija...
    Smesno, veoma smesno...

    • Tina

      09:38 // 9. 10. 2020.

      Mozda je za Vas smesan ovaj problem za mene nije. Personalni asistent ne moze da me nosi na 3 ili 4 sprat kada treba nesto da zavrsim u upravi. Podrska Miodragu.

  • Đoka me zovite

    00:05 // 8. 10. 2020.

    Da se kladimo u hiljadarku na celo da harmonikas misli da se u Oficirskom domu jos uvek održavaju svadbe. Tako mu rekli mentori Bananameni, Ćirkovići i Shonebojsovi i on šta će jadan, misli tako se bore prave Nislije iz Matejevca, Doljevca i Kursumlije za svoja muzicka prava da sviraju gde im se cefne. Jer da je drugacije ovaj bi mogao samo da sanja da bude lift boy u opstini

    • Rale

      09:40 // 9. 10. 2020.

      Milosevicu ili Veljkovicu, pozdravite dobar predlog, a zvacemo vas ubuduce Djoka, nije problem.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: