Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:42, 14. 8. 2022.

| Politika

Odbornik Stanković traži da Grad obezbedi više novca za “Nišvil”

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
Miodrag Stanković
Najavljuje i debatu pod nazivom “Kome smeta Nišvil”; foto: Koalicija "Niš, moj grad"

Odbornik koalicije “Niš, moj grad” Miodrag Stanković podneo je odborničku inicijativu kojom traži da se rebalansom budžeta obezbedi 6 miliona dinara i vrati organizatorima Nišvila, kao i da se budžetom za narednu godinu predvide veća sredstva za taj festival. Najavljuje i debatu pod nazivom “Kome smeta Nišvil”.

Stanković poručuje da je Nišvilu mesto u Nišu jer se tu održava skoro 30 godina i jer ga je britanski Guardian svrstao u top 10 evropskih džez festivala.

Zahtevam od nadležnih da se 6 miliona dinara, za koliko je festival uskraćen ove godine, rebalansom budžeta obezbedi organizatorima, a da se budžetom za 2023. godinu predvide veća sredstva za održavanje festivala - navodi on.

Smatra da je do najava odlaska Nišvil džez festivala iz grada posledica nebrige države, Ministarstva turizma i gradske vlasti.

Dovodi se u pitanje da li će se manifestacija koja je dovodila u grad čak i do 100.000 turista i dalje održavati. Prema rečima organizatora, ovo je poslednji put da se održava u Nišu, odnosno postoje tendencije da se Nišvil premesti u drugi grad ili čak državu - kaže Stanković.

Najavljuje odborničku debatu pod nazivom “Kome smeta Nišvil” početkom septembra i tvrdi da će pozvati predstavnike vlasti, opozicije, nevladinog sektora, kao i građane, kako bi zajedno našli konsenzus oko problema sa organizacijom Nišvila.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan

    14:13 // 15. 8. 2022.

    Bravo Miodraze

  • Lola

    08:08 // 15. 8. 2022.

    Dan i komad, rekla bi moja baba! Tako da zivimo!

  • Nislija

    23:15 // 14. 8. 2022.

    Ovaj covek zivi u nekom nerealnom svetu. Koga jos briga za dzez. Festival i treba da ode iz Nisa da ne bacamo novac za nesto sto nikog ne intresuje. Slazem se da imamo mnogo precih i vaznijih stvari od dzez muzike. Pricas o 100.000 posetlaca?! Pa svako da da 5 evra za ulaznice to je pola miliona evra. Neka se festival sam finansira i komercijalno izdrzava a ne od siromasnih gradjana Nisa.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: