Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:56, 7. 12. 2021.

| Politika

Odbornik Stanković traži pomoć za Dom zdravlja i odgovornost za nestašicu reagenasa

Autor:M. M. K.Izvor:Južne vesti
dom zdravlja niš
Stanković traži odgovornost nadležnih; foto: T. R.

Odbornik koalicije “Niš, moj grad” Miodrag Stanković podneo je inicijativu da se nakon rebalansa budžeta obezbede dodatna sredstva za niški Dom zdravlja i da se utvrdi ko je kriv za neštašicu materijala. Iako je direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan za nacionalne medije izjavio da je Dom zdravlja ostatao bez reagenasa i da će zatvoriti kovid ambulatne, laboratorije i dalje rade a nadležni se nisu oglašavali da razjasne situaciju.

Stanković traži i hitnu sednicu Skupštine Grada, kako bi se obezbedio dodatan novac za reagense. Ističe da građani ne smeju da ispaštaju zbog nesuglasica menadžmenta i predstavnika Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja.

Zaposleni u Domu zdravlja obavešteni su da od ponedeljka 6. decembra laboratorije ni u jednoj kovid ambulanti neće raditi. RFZO je nakon pritiska javnosti odobrio dodatna sredstva. Upitno je do kada će kovid ambulante normalno funkcionisati - istakao je Stanković.

Navodi da je Dom zdravlja dobio 67,2 miliona dinara za laboratorijske i sanitarne usluge, kao i da im nedostaje još 18,6 miliona dinara za normalno funkcionisanje.

Podsetimo, zaposleni u niškom Domu zdravlja počeli su još prošle nedelje da upozoravaju da su ih nadređeni obavestili da će za vikend biti izmena u radu, a da od ponedeljka kovid laboratorije neće raditi, a Jerkan je to potvrdio za Politiku. Kako će i da li će laboratorije raditi narednih dana i koliko mogu da traju rezerve sa kojima raspolažu, nema informacija.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nemanja

    10:17 // 8. 12. 2021.

    Ova vlast treba da se stidi,nepostovanje ljudskog zdravlja. A o ostalom da ne pricamo. Jedini covek u skupstini I u gradu koji se bori za gradjane to si ti Miodraze. Mi smo uvek uz tebe

  • Sara

    09:26 // 8. 12. 2021.

    Bravo za Vas.

  • Dragan Petrovic

    08:44 // 8. 12. 2021.

    Toliko o brizi za zdravlje stanovnistva...zvalavom puna usta o brizi za "zdravu "zivotnu sredinu u kojoj nece imati ko da zivi...toliko su sigurni u izbornu pobedu.Obzirom da je i u novembru nastavljen trend velikog broja preminulih od korona virusa, za ocekivati je da godinu zakljucimo sa gubitkom od 70.000 do 75.000 stanovnika. Dakle, za samo 12 meseci ostacemo bez grada velicine Panceva,Zrenjan

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: