Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:30, 6. 2. 2022.

| Politika

Odbornik koalicije "Niš, moj grad" Miodrag Stanković postao potpredsednik SDS-a

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
stanković
Stanković postao potpredsednik SDS-a; foto: Socijaldemokratska stranka Niš

Socijaldemokratska stranka ujedinila se sa organizacijom Demokrate Srbije na skupu u Beogradu, a za jednog od potpredsednika stranke na čijem je čelu Boris Tadić izabran je i Nišlija Miodrag Stanković, nekadašnji lider niškog DS-a i odbornik koalicije "Niš, moj grad" u Skupštini Grada.

Umesto u niškom Narodnom pozorištu, kako je ranije bilo najavljeno, članovi SDS-a i pokreta Demokrata Srbije na "scenu" su izašli u sali pozorišta "Madlenianum" u Zemunu. Ranije najave su se obistinile, pa je jedno od visokih pozicija dobio i Miodrag Stanković.

Prihvatio sam poziv Borisa Tadića da budem deo velike porodice Socijaldemokratske stranke u želji da se ujedinimo oko ideje stvaranja demokratske Srbije. Smatram da samo udruženi možemo da zaustavimo dalje uništavanje društva i države od strane naprednjačkog režima i da smo upravo mi alternativa ovom autokratskom režimu. Mnogo političkih organizacija se otuđilo od naroda i to moramo da promenimo - rekao je Stanković.

On kaže da će njegovo buduće delovanje u okviru stranke biti pre svega okrenuto ka decentralizaciji i regionalizaciji Srbije. Stanković kaže i da Niš kao centar jugoistočne Srbije i najveći grad južno od Save i Dunava, zaslužuje posebnu pažnju.

I ne samo Niš, već i Kragujevac, Vranje i svi ostali gradovi i opštine kojima preti nestajanje. Reforme bi trebalo zasnovati na održivosti koju čini dovoljno jasna politička, teritorijalna i finansijska samostalnost lokalnih samouprava - kaže aktuelni odbornik u niškom parlamentu.

Da je Srbija jedna od najcentralizovanijih zemalja Evrope, počev od organizacije vlasti, gde je najveći deo ingerencija koncentrisan u jednom čoveku, smatra Stanković. Dodaje i da ako se pogledaju demografski podaci jasno vidi da se manji gradovi sele u velike, posebno u Beograd.

Kaže i da su prioritet direktni izbori i to na svim nivoima, jer bi građani tako znali koga biraju, a mogli bi i da pozovu i prozovu na odgovornost one koji su glasali.

Neophodno i izmeniti postojeći pravni okvir i omogućiti građanima da glasaju za ljude, a ne za liste. Izabrani poslanici, odbornici bili bi u obavezi da zastupaju građane koji su ih birali i ukazali im poverenje da ih predstavljaju u skupštinama gradova, odnosno Republike. Srbiji su potrebne i višestepene lokalne samouprave, jer smo jedna od retkih zemalja sa jednostepenim modelom - kaže Stanković.

Kao najvažniji cilj zaokruživanja samostalnosti lokalne samouprave i uspostavljanja decentralizacije u Srbiji, Stanković navodi jasno definisanje nadležnosti i finansiranja različitih nivoa lokalne samouprave.

Na Skupštini su za članove stalnog sastava Glavnog odbora SDS-a izabrani i Nišlije Dragoslav Ćirković, Ljiljana Radovanović Tosić i Tomislav Igić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Isti u krug

    17:55 // 8. 2. 2022.

    Covek u vodovodu druze ga sns vec deset godina a pritom promenio vec dve tri strange! Pa sta cuvaju ga u javn.preduzecu I radice protiv sns. Hahaha sve su to isti likovi vec trideset godina.

  • Pera

    23:37 // 7. 2. 2022.

    Konacno nova generacija. Ajmo Nis!!!

    • Marko

      02:42 // 8. 2. 2022.

      Koja crna nova generacija? Ovaj levo je u politici najmanje deset godina, a ovog desno si sigurno već video na televiziji bar jednom pre deset godina.

  • Ivan Randjelovic

    17:53 // 7. 2. 2022.

    Konacno i Nis da dobije narodnog poslanika koji ce da se bori za jug. Idemo juzna pruga

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: