Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:08, 16. 6. 2019.

| Politika

Održana i treća niška opoziciona slobodna zona: “Jedino ovde ne vlada SNS”

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
slobodna zona 15.jun
Još jedan krug razgovora sa građanima; Foto:SzS

Opozicionari iz Saveza za Srbiju i stranaka potpisnika Sporazuma sa narodom još jednom su razgovarali sa građanima ispred Tržnog centra Kalča, a sa skupa je poručeno da je Srpska napredna stranka Niš pretvorila u ruinu, a da je “slobodna zona” jedino mesto gde ne vladaju naprednjaci i gde svi građani imaju Ustavom zagarantovana prava.

Posle prošlonedeljnog protesta, nastavljene su “slobodne zone” u Nišu. Ovaj put opozicionari su sa građanima razgovarali u smiraj subote, od 19 do 21 sat, a Ivan Jovanović iz Nove stranke istakao je da cela Srbija treba da postane “slobodna zona”.

Ja slobodnu zonu doživljavam bukvalno kao mesto gde ne vlada SNS, a to znači,gde svako ima svoja Ustavom zgarantovana prava. Mesto gde se uvažava tuđe mišljenje i gde se zakoni sprovode prema svima jednako. Cela Srbija mora biti takva - rekao je Jovanović.

Tamara Milenković Kerković iz Srpskog pokreta Dveri navela je da nakon šest meseci nedvosmislenog izražavanja nezadovoljstva kroz protestne skupove, jasno je da je režim izgubio svaki legitimitet i kredibilitet da upravlja.

Ova vlast je uništila naš grad. SNS je Niš pretvorio u ruinu. Oni se oglušuju o glas Nišlija. Oni nas ne čuju, oni o nama ne misle, oni o narodu ne brinu. Mi smo se okupili danas u Zoni slobode, kao ljudi koji se ne boje , koji žele Niš bez straha, koji žele novu politiku za novi Niš - navela je Kerković.

Ljuba Kostić iz Narodne stranke rekao je da je jedno od osnovnih pitanja na koje nova generacija političara mora dati tačan odgovor jeste promena aktuelnog političkog sistema.

Mi smo zato u obavezi da građanima Niša, za njihove političke predstavnike, ponudimo ljude sa politički urednim biografijama, ostvarene, neisfrustrirane ličnosti, koji će imati i kapaciteta i odgovornosti da pravilno zastupaju, planiraju i ostvaruju interese onih koji se bave nečim drugim a ne politikom i koji ih za to i plaćaju - rekao je Kostić.

Dodao je i da narod, kao poslodavac, mora konačno razumeti da je suština uređenog demokratskog društva - njegova obaveza da insistira na odgovornosti svojih zaposlenih političkih predstavnika u predstavničkim telima vlasti.

Podsetimo, “slobodne zone” održavaju se u Nišu od kraja maja, prošle nedelje bilo je i protesta, a najavljeno je formiranje Otvorene skupštine.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Kika

    08:44 // 17. 6. 2019.

    Jelica je realno u komentaru napisala.Samo sa Ivanom iz Nove mozemo ocekivati nesto bolje.Sada placamo ceh vladavine G17 koji su na kraju doveli SNS

  • Mile

    08:06 // 17. 6. 2019.

    Ma vidim ja da ovi treba da nas gaze bar još 20 godina. Ne valja vam opozicija? Pre 2012-te plate su bile 20% veće a cene 30% manje. Ako, ako samo vi trpite i pljujte opoziciju a ona kakva god da je, bolja je od ovih 100 puta.

  • Limunko

    23:34 // 16. 6. 2019.

    Прво и основно, опозиција постоји, занемарљива је, готово невидљива... То не значи да је народу добро, већ напротив... али, основно је да опозиционари не знају шта хоће, па самим тим ни како до тога. Имали су више од деценије да покажу шта знају. Показали су да немају појма. Радили су за себе и своје партије. Опште добро и јавни интерес, за њих не постоји. Треба ли да доврше задатак и обришу нас?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: