Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:57, 1. 10. 2020.

| Politika

Opozicija traži da se na Skupštini diskutuje o ceni rekonstrukcije niškog Trga i parama za sport

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
Bane i Ćirković
I ranije ukazivai na probleme u rekonstrukciji Trga; foto: E. M.

Nedavno prebacivanje 60 miliona dinara iz budžetskih rezervi Grada za rekonstrukciju Trga kralja Milana, jer je iz planirane sume “iz nekih razloga” potrošena pomenuta cifra, naterala je opozicione odbornike “Niš, moj grad” da zatraže dopunu dnevnog reda sutrašnje Skupštine tačkom o finansiranju rekonstrukcije Trga. Traže i da se diskutuje o novcu koji se odvaja za sport.

Otkud 60 miliona iz rezerve za uređenje Trga i kako je nestao planiran novac, glavno je pitanje za opozicionare iz koalicije “Niš, moj grad”. Oni podsećaju da je budžetom za 2020. godinu planirano 525 miliona dinara za uređenje Trga kralja Milana i traže da budu obavešteni o sledećem:

Cena koštanja uređenja parka kod Gradske kuće.

Cena koštanja popločavanja Trga Kralja Milana, uz napomenu da je sa svim potrebnim papirima i za vreme ove vlasti pre ovog popločavanja granitom Trg popločan behaton pločama, što proizvodi direktnu štetu za grad.

Cena koštanja rekonstrukcije tvrđavskog mosta i njegovog popločavanja, uz napomenu da je most dotrajao i po mišljenju stručne javnosti najbolje rešenje je bila izgradnja novog pešačkog mosta, za šta su sposobne niške firme.

Cena koštanja izgradnje fontane pored Nišave, uz napomenu da su neki iz stručne javnosti osporavali izgradnju fontane pored reke. U blizini ove fontane postoje još dve koje su već izgrađene.


Za Regionalni košarkaški savez 19 miliona, a za vodovodnu mrežu 17 miliona dinara

Opozicionari posebno otvaraju pitanje sporta gde, kako piše u obrazloženju proširenja dnevnog reda, sumnjaju i na korupciju.

Otvara se sumnja na korupciju jer su sredstva izdvojena za funkcionisanje sportskih klubova blizu 400 miliona dinara, dok je kod bivše vlasti sa nešto manjim budžetom izdvajanje bilo između 80 i 100 miliona dinara što je uvećanje za 400 posto. Smatramo da ovakvim izdvajanjem postoji ozbiljna sumnja za nenamensko trošenje sredstava jer zašto bi grad Niš, na primer, finansirao Regionalni košarkaški savez Srbije sa skoro 19 miliona dinara, a sa druge strane za izgradnju vodovodne mreže, u celom gradu Nišu, izdvojeno je 17 miliona dinara - pišu odbornici.

Kao glavni razlog za pokretanje ovog pitanja na sednici parlamenta navode, kako kažu, frapantan podatak iz završnog računa budžeta za 2019. godinu gde je za kapitalne investicije potrošeno 484 miliona ili 445 od planiranog, a za sport 584 miliona ili 92%.

Podsetimo, sednica lokalnog parlamenta, četvrta po redu u ovom sazivu zakazana je za sutra u 9 sati na starom mestu, u Velikoj sali u zgradi Uprave u Ulici Nikole Pašića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Oblak

    07:53 // 2. 10. 2020.

    Nisu problem srdstva koja se odvajaju za sport, već način njihove raspodele i izigravanje zakona o sportu. Komisija koja odlučuje je kriminogena, štite se nekakvim titulama, a sami sebi dodeljuju sredstva. Najgori deo ove priče je način na koji se pravdaju utrošena sredstva. Kakva su tu štimovanja i koliko tu posla ima za privredni kriminal.

  • SAVREMENIK RAZVOJA NIŠA

    21:43 // 1. 10. 2020.

    Svedok sam promene vlasti u Nišu poslednje 3 decenije. Ovo je ukleti Grad ili zamorče republičke oligarhije - SVAKA NOVA VLAST NEZNANJE I BALAST !

  • Djunta

    20:46 // 1. 10. 2020.

    Opozicija trazi, al ih zabole sta ce im odgovoriti !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: