Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:40, 15. 8. 2018.

| Politika

Opoziciju nije "oduševio" izveštaj Bulatovića, traže njegovu smenu

Autor:M. Z. Izvor:Južne vesti
bulatović4:3
Da li ste zadovoljni vladavinom Bulatovića?; Foto: Vanja Keser/Južne vesti

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović podneo je odbornicima i građanima dvogodišnji izveštaj o svom vladanju, istakavši kao najveće rezultate - finansijsku stabilizaciju, investicije i podršku predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije. Međutim, opozicija izveštaj naziva “jalovim”, bez rezultata i činjenica i najavljuje da će tražiti njegovu smenu na sledećoj sednici niškog parlamenta.

Mandat aktuelnog niškog gradonačelnika počeo je nezaboravnom vikom tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića na tek postavljenog Darka Bulatovića, oktobra 2016. Vučić je tada kritikovao stanje niških finansija, a slučajno ili ne, upravo stabilizaciju gradske kase, Bulatović je ocenio kao najveći uspeh svoje vlasti.

Ono što smatramo najvažnijim za ovaj period od 2 godine je finansijska konsolidacija javnih finansija grada Niša, redovno servisiranje i izvršavanje obaveza, vraćanje dugova iz ranijeg perioda u iznosu od 2,6 milijardi dinara i nepodizanje kredita kao ni za tekuću likvidnost, niti dozvoljenog minusa niti bilo čega što smo imali u ranijim godinama od 1996. na ovamo - rekao je Bulatović.

Gradonačelnik je podršku centralne vlasti ilustrovao brojem dolazaka Aleksandra Vučića, Vlade i ministara - 16 ili 17 puta. Navodi i da je broj zaposlenih od 2011. godine povećan za 17.000. Za poreze na zarade kaže da su 2011. iznosili 2,2 milijarde dinara, a danas iznose 3,3 milijarde dinara. Najavio je za sledeću godinu 3 puta veća ulaganja u rešavanje komunalnih problema.

Ovakav izveštaj gradonačelnika naišao je na oštre kritike opozicije, pa ga je tako odbornik grupe “Niš, moj grad” Branislav Jovanović nazvao jalovim - bez ikakvog utemeljenja, rezultata i činjenica.

Tražićemo smenu gradonačelnika Niša na narednoj sednici. Grad je u potpunom raspadu, ništa konkretno se ne radi - kaže Jovanović.

Odbornik Jovanović traži i da se utvrdi imovno stanje gradskih većnika, da je korupcija ušla u sve pore života u gradu, a da se kod gradonačelnika “oseća zamor” i da je “zamena nađena, a da se samo čeka trenutak da se to izvrši”.

Ova vlast 7 godina vlada, nisu uradili ni jedno školsko dvorište, ni jedno obdanište, ni jednu školu, nisu uradili ni jedan most, ni jednu poštenu ulicu, ni jedan bulevar, totalno neuspešna vlast, doveli su javna preduzeća do propasti. Uradili su 4 industrijske zone što je uništilo Niš, umesto da bude jedna gde bi bile sve fabrike - kaže Jovanović.

Srđan Nonić iz Niške inicijative naveo je da su građani za 2 godine Bulatovićeve vlasti dobili loše komunalno stanje grada, loše funkcionasanje svih javnih preduzeća, kao i gomilanje gradskih funkcionera i birokratije.

Nastavlja se zapošljavanje u opštinama, nastavlja se zapošljavanje u javnom sektoru. A zadnje 2 godine obeležila su hapšenja, paljenja kola, kriminalni postupci, izletanje autobusa, propadanje tendera, propadanje Direkcije za javni prevoz, neodgovaranje Direkcije i javnih preduzeća na zahteve za pristup informacijama - rekao je Nonić.

Podsetimo, Darko Bulatović izabran je za gradonačelnika jula 2016, posle lokalnih izbora krajem aprila iste godine. Iako je bio sedmi na odborničkoj listi koalicije oko SNS, odlukom vrha stranke postavljen je za prvog čoveka Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • imi

    08:28 // 16. 8. 2018.

    rekapitulacija: invalidski vojni penzioner, koji je rodjen u Podgorici, postavljen iz Beograda je gradonacelnik Nisa! sve je rečeno

    • Зоран Васиљевић

      00:45 // 17. 8. 2018.

      Допуна рекапитулацији: и који крије своју дијагнозу.

  • Djordje

    23:25 // 15. 8. 2018.

    Gospoda iz opozicije su zaboravili da je upravo u njihovo vreme Nis najvise stradao. Ostavili su nam minuse i dugove obezbedjujuci sebi nekretnine po gradu i inostranstvu. Sve to pod maskom asfaltiranja A sad vi gradonacelnice vracajte njihove dugove i obezbedite sve sto je potrebno da bi grad mogao normalno da funkcionise. Gradonacelnik je uspeo mnogo toga da uradi i vrati zivot gradu.

    • slavko

      10:06 // 16. 8. 2018.

      Pa to bilo pre 6 godina.Za to vreme se dete rodi i podje u skolu a nama gore nego sto je bilo,alo bre gde to ima?

    • Tivat

      16:44 // 16. 8. 2018.

      Zaboravio si Perisicevu garnituru,unistitelje Nisa!
      A,ako je Bulat video da ce biti muka raditi kao Gradonacelnik,zasto se hvatao za vlast?
      Ni sam ne verujes u papagajsku pricicu,koju slusamo 6 godina!

  • STOP KORUPCIJI !!!

    22:32 // 15. 8. 2018.

    Broj dolazaka AV!
    Smesno je sta se navodi u izvestaju, a cuti se o radnicima u pelenama, paljenju automobila, namestanju tendera, aerodromu
    Goreg gradonacelnika i vecnike grad nije imao. Unazadili grad
    Korupcija je usla u sve pore.
    SMENA, A NAKON TOGA ISPITIVANJE POREKLA IMOVINE I UCESCA U SVIM NEZAKONITIM RADNJAMA.
    Policija ce imati pune ruke posla sa Darkom, Kacarom, Zvezdanom...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: