Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:21, 7. 5. 2018.

| Politika

Osnovan Gradski odbor Srpske lige, traže da Niš bude sedište Ministarstva odbrane

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
srpska liga
Janjić i Bojičić (u sredini i desno), vodeći ljudi Srpske lige u Nišu; Foto: M. Z.

Politička scena Niša “bogatija” je za još jednu stranku. Osnovan je odbor Srpske lige u Nišu, a za predsednika je izabran 23-godišnji student prava Aleksandar Janjić. Navode da se zalažu da Niš bude regionalni centar, kao i da se “mladi probude iz apatije”. Predsednik stranke Aleksandar Đurđev poručio “svom” Gradskom odboru da za 2 godine treba da budu u vlasti.

Ova stranka kojoj u proglasu piše da sledi “tradiciju evropskog i srpskog konzervativizma” i “da su tradicionalizam i hrišćanstvo nepresušni izvori najboljeg što je naša civilizacija iznedrila”, pred oko dvadesetak članova jednoglasno je izabrala petočlani Gradski odbor, a među njima i 25-godišnjeg diplomiranog pravnika Stefana Bojičića.

Svi koji žele da menjaju na bolje neka se uključe u rad Srpske lige. Uskoro ćemo izneti rešenja za sve konkretne probleme u gradu. Zalagaćemo se da probudimo mlade iz apatije, za veća izdavanja za Niš, da Niš postane regionalni centar. Zalagaćemo se i za reviziju politike - rekao je Bojičić.

Jedan od “programskih ciljeva” Srpske lige je i decentralizacija državnih institucija, pa su predstavnici ove stranke predložili da u Nišu bude smešteno Ministarstvo odbrane.

U Gradski odbor pored Janjića i Bojičića izabrani su i Anica Miljković, Lazar Stojiljković i Julija Gvozdenović.


Pre konstituisanja posetili Srpsko-ruski humanitarni centar

srpska liga Žele da uđu u vlast za 2 godine; Foto: M. Z.Predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev i ostali funkcioneri stranke obišli su i Srpsko-ruski humanitarni centar i zatražili da Rusi u Nišu dobiju dugo čekani i osporavani diplomatski status.

Tom prilikom Đurđev je imao i specijalan poklon za kodirektora Centra Viktora Guljeviča.

Poklonili smo sliku sa likom ruskog generala Mihaila Černajeva, glavnokomandujućeg moravske divizije srpske vojske, koji je bio pripadnik srpske vojske, zajedno sa šest oficira i 3.000 ruskih dobrovoljaca iz uglednih ruskih porodica, u srpsko-turskom ratu 1876. godine - naveo je Đurđev.


“U vlasti za 2 godine, ekonomija pre ekologije”

Iako su “najmlađa” politička stranka u gradu, lider Srpske lige Aleksandar Đurđev poručio je svojim stranačkim saborcima da “naprave plan kako bi za 2 godine bili vlast”.

Imate krizu vlasti kod vas u gradu. Ne treba nikakva ozbiljnija organizacija da se zauzme vlast. Srpska liga treba za 2 godine da bude u vlasti u Nišu i da preuzme odgovornost za neki resor. Narod hoće nove, obrazovane, pristojne - naveo je Đurđev.

O politici Aleksandra Vučića kao personifikaciji Srpske napredne stranke, Đurđev se nije direktno izjasnio, ali je naveo da će na lokalu podržati “one političke partnere koji će više energije, vremena i budžeta utrošiti na zapošljavanje nego na ekologiju”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Stefan

    19:07 // 9. 5. 2018.

    Sa kim se salite? Ovi imaju po 22-23-24 godine, a vec dovoljno iskustva u politici. Izmenjali po nekoliko politickih partija, jurili samo za interesom.. Na Pravnom fakultetu pokusali da vode studentsku organizaciju, ali nije im uspelo..

  • ...

    19:36 // 8. 5. 2018.

    Ako se dobro secam, gospoda su pre ovoga "uspesno vodila" studentsku organizaciju dovodjenjem Karica na Pravni fakultet, uvodjenjem politike na fakultet, izborima pod cudnim okolostima (o cemu je Janjic i govorio pred za tv, obavezno pogledajte snimak). I na kraju, zapitajte se gde su diplomirala "gospoda" :)

  • Test

    14:12 // 8. 5. 2018.

    Ma kakva vasa budjava politika. Licno znam ove momke ok su ali politika je zlo kako su usli u to promenili su se.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: