Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:29, 3. 10. 2023.

| Politika

Ostavku podneo i predsednik Opštine Dimitrovgrad

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
vladica dimitrov
Dimitrov podneo ostavku; foto: Stefan Pavić/Far

Da je još u četvrtak, 28. septembra, podneo ostavku na funkciju predsednika Opštine Dimitrovgrad, na konferenciji za novinare potvrdio je Vladica Dimitrov. Potvrdio je i da je tako odlučeno na nivou rukovodstva Srpske napredne stranke, a u saradnji sa predsednikom Republike.

Dimitrov kaže da je time ispunjena želja opozicije za prevremenim parlamentarnim izborima, a da je mnogo racionalnije da se sa tim izborima održe i lokalni u nekim okruzima.

U Pirotskom okrugu za sada je potvrđena samo ostavka Vladana Vasića, gradonačelnika Pirota.

Vi znate da su redovni lokalni izbori planirani negde u martu ili aprilu sledeće godine, a kako će parlamentarni izbori biti u decembru ove godine, nema potrebe da se građani maltretiraju da dva puta izlaze na izbore, da se organizuje veliki broj ljudi u samoj organizaciji izbornog procesa, a ništa manje važna nisu i finansijska sredstva koja se izdvajaju za organizovanje izbora - rekao je Dimitrov.

Zbog toga je i podneo ostavku, a na poziciji predsednika Opštine ostaće dok se ne zakaže sednica lokalnog parlamenta, gde bi se razmatrao izbor novog predsednika Opštine.

Kako SNS ima veliku većinu, Dimitrov ne očekuje da do toga dođe, već da će se uvesti Privremeni organ upravljanja u Dimitrovgradu.

Po zakonu, Privremeni organ mora da reprezentuje odnos stranaka u lokalnom parlamentu, što samim tim znači da će u tom privremenom organu Srpska napredna stranka, koja ima apsolutnu većinu u lokalnom parlamentu, imati većinu i u Privremenom organu. Drugim rečima, ništa se neće promeniti do izbora 17. decembra, sve ono što smo radili, radićemo i dalje, a posle 17. decembra ko će biti predsednik Opštine zavisiće od izborne volje naših sugrađana - rekao je on.

Dimitrov je potvrdio i da će na predstojećim izborima predvoditi listu Srpske napredne stranke i kako je rekao, nada se da će dobiti podršku građana za projekte koje su planirali za naredni period.


Politička karijera

Vladica Dimitrov je na lokalnoj političkoj sceni od 2001. godine kao član DSS-a, sa čije je liste izabran za predsednika Skupštine 2004. godine.

Uoči lokalnih izbora 2008. godine prešao je u DS, a iste godine izabran je za opštinskog većnika.

U decembru 2011. godine, posle ostavke tadašnjeg predsednika opštine Veselina Veličkova (DS), Dimitrov je izabran za prvog čoveka opštine.

Na izborima 2012. je DS osvojio 13 od 29 mandata, pa je Dimitrov uz podršku SPS i grupe građana ostao predsednik Opštine.

Međutim, posle raskola u DS i prelaska 8 njihovih odbornika u „Zajedno za Srbiju“ u aprilu 2013. godine došlo je do prekomponovanja većine, pa je Dimitrov podneo ostavku, a nasledio ga je Nebojša Ivanov (DPB-URS).

Za predsednika Opštine ponovo je izabran na izborima 2016. godine, a novi mandat dobio je i na poslednjim lokalnim izborima 2020. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nikad više

    08:08 // 4. 10. 2023.

    Nikad više

  • car

    23:20 // 3. 10. 2023.

    Ako niste znali, vladica ima svoju kliniku u pirotu, briga njega vise za predsednika. Nova vlast kada dodje da ispita poreklo imovine

  • VASKO

    17:01 // 3. 10. 2023.

    Povratak profesora dr Kolev Dragana iz Beograda u svoj Caribrod može biti nešto jako dobro za naš grad.
    Jako častan i pošten čovek koji ima poštovanje prema svima a takođe ga dosta cene i poštuju i van našeg grada.
    Dobro nam došao profesore!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: