Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:11, 28. 11. 2019.

| Politika

Otvoreno pismo dela niške opozicije: Belorusi da ožive "Tržnicu", "Niš-ekspres" da smanji monopol

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Jovanović i Ćirković
Jovanović i Ćirković imaju brojne zahteve za gradonačelnika; foto: JV

Pred sutrašnju sednicu niške Skupštine, koju opozicija mesecima bojkotuje, odbornici grupe "Niš moj grad" Branislav Jovanović i Dragoslav Ćirković uputili su otvoreno pismo gradonačelniku Darku Bulatoviću. Pozivaju ga da neka javna preduzeća ugasi, a neka pripoji komunalnim, dok za JKP "Tržnica" predlažu da joj se nađe strateški partner iz Belorusije ili Kine kako bi "stala na noge". Traže i da se ukine monopol "Niš-ekspresa" koji je, kažu, gradska vlast sama napravila.

Skupštini grada koja sutra zaseda odbornici su predali zahteve, upućene pre svega gradonačelniku Bulatoviću čija je Srpska napredna stranka pobedila sa sloganom "Za bolji život i reforme", a koji potpisnici pisma kažu da ne vide.

Ističu da je pred svako zasedanje odbornika jedna od tačaka pomoć gradskim preduzećima i ustanovama iz budžeta, pa zato predlažu da se neka ugase, a neka vrate komunalnim u kojima su ranije bila.

Zato predlažemo da se JKP Objedinjena naplata vrati javno-komunalnim preduzećima, a u stvaranju iste nismo učestvovali. Tražimo da se radnici vrate u matične firme, samim tim pošto ste dosta zabrinuti, računi naših sugrađana bili bi umanjeni za procenat davanja JKP Objedinjena naplata, a i Grad bi uštedeo blizu dvesta miliona dinara - stoji u otvorenom pismu.

Zahtev je i da se Gorica u kojoj kažu da vlada dugogodišnja pljačka, kao i preduzeće Parking servis - vrate Mediani, da se reciklaža i deponija okrenu tržišnom poslovanju, dok za Tržnicu predlažu strateškog partnera iz arapskih zemalja.

Tražimo da se JKP Tržnica, koja je stvarala gubitke, nađe strateškog partnera, u okviru Vaše stalne diplomatske aktivnosti sa arapskim zemljama, Rusijom, Belorusijom, Kinom i drugim evropskim zemljama, i uništena firma stavi na noge - dodaju u pismu.

Jovanović i Ćirković u pismu traže i da se ukine monopol "Niš-ekspresa", koji je prema njihovom uverenju nastao dodelom skoro svih linija ovom prevozniku. Takav monopol nikom ništa dobro nije doneo i biće omča oko vrata Gradu, navode odbornici, jer je veštački stvoren bez tržišne utakmice.

Nisu zadovoljni ni odlukom Gradskog veća koje je odlučilo da pomogne odmaralištu Divljana, pa i tu predlažu strateškog partnera iz turističkog sektora. Na kraju, zahtevaju i da gradska vlast ispuni obećanje i utiče na razvoj turizma u Niškoj Banji - ulaganjem u hotele koji zvrje prazni i zdravstveni turizam.

Njihova računica jeste da bi se time, kao i racionalizacijom niških opština, obezbedili besplatni udžbenici za osnovce, besplatan prevoz učenika i boravak u vrtićima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • pera peric

    10:41 // 30. 11. 2019.

    dve moralne gromade..

  • Mozak ligo, ligo.Poli mikro.

    00:52 // 30. 11. 2019.

    Ovaj s naocarima em sto lici nego i po karakteru je ko Drobnjak.Stucnjak za asvalt.

  • BB nikad

    21:16 // 29. 11. 2019.

    Bane i Bulat dve postenjacine.Dva intelektualca,Greota nisu toliki lop... ko sto mislite. Malo su veci.Cunami im nije ravan.Opustose gde se pojave.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: