Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:59, 23. 1. 2020.

| Politika

PSG poziva na protest "Provetrimo Niš, dišimo slobodno"!

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
smog
Zagađenje gorući problem u Nišu; foto: V. Keser

Protestu koji organizuje Demokratska stranka, a kao razlog navode zagađeni vazduh u Nišu i optužuju gradsku SNS vlast da ne reaguje na adekvatan način, pridružio se i Pokret slobodnih građana. PSG poziva i svoje članove i simpatizere da dođu na protest u petak, 24. janurara od 18 sati ispred zgrade Skupštine grada Niša.

Oni ističu da je Niš formirao Radnu grupu, ali da ona ne sme da predstavi mere kojima će se boriti protiv aerozagađenja, dok “šef ne odobri”.

Pozivamo čelnike Grada Niša da prestanu da beže od odgovornosti i da počnu konačno da se bave problemom zagađenja vazduha. Gospodo iz vlasti, prestanite da se krijete iza radnih grupa i izađite sa konkretnim merama i rokovima za primenu tih mera - poručuju iz PSG-a.

Podsetimo, da protest organizuje DS nakon što je odbijena odbornička inicijativa sa merama koje trebe primeniti kako bi se smanjilo zagađenje vazduha u Nišu, a koju je podneo predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Miodrag Stanković.

Vreme je da dišemo slobodno! Vreme je da sve što zagađuje Niš i ugrožava život naših sugrađana ode iz našeg grada! Niš je na dnu svake liste, osim po stepenu zagađenja. Tu je na prvom mestu! Ali ne samo zagađenja vazduha, već i života u Nišu - poručuju iz DS-a.

Na protestu će, pored Stankovića iz DS-a, govoriti i aktivista i bivši narodni poslanik Miloš Bošković.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mirko

    11:20 // 24. 1. 2020.

    Način grejanja kao i avioni ne može da prouzrokuje ovo preuveličano zagađenje. Do sada je bilo Ok, sada odjednom ne može da se živi. Niš nije Njujork.

    • Darko

      13:27 // 25. 1. 2020.

      Gospodine Mirko uz duzno postovanje mislim da niste iz ovog grada ili ne izlazite iz kuce vrlo je cesta pojava u vecernjim casovima da se mi gradjani borimo sa tim da udahnemo malo vazduha. Ne pricam za okolna naselja i sela gde je za sada koliko toliko podnosljivo ali ne i u svim predelima. Ne znam da li ste bili u Ostrovici od kamenolo.a je po pola santimetara prasine na svakom listu!!!!

  • Mirko

    11:11 // 24. 1. 2020.

    Prvo ovo na slici je magla-vodena para,a drugo kakvo bre zagađenje toliko odjednom ?! Ispade Niš ima 100 fabrike koje rade punom parom. Laž zbog takse

  • Andjela

    18:10 // 23. 1. 2020.

    Spasice Vas ljudi samo malo vise brige o prirodi. Pocnite od sebe.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: