Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:46, 11. 5. 2020.

| Politika

PSG u predizbornim pregovorima, za Niš obećavaju ljude od integriteta

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
Niš centar
Čeka se lista PSG za Niš; foto: Davorin Dinić

Iz niškog Pokreta slobodnih građana kažu da vode pregovore sa pojedincima i organizacijama o izbornoj listi, ali ne preciziraju sa kim i ne otkrivaju ime kandidata za gradonačelnika. Napominju da ne očekuju negativnu kampanju od ostatka opozicije koja je za bojkot izbora uz opasku da i PSG i Savez za Srbiju imaju isti cilj - “smenu autokratske vlasti SNS”.

Danas je i zvanično nastavljen izborni proces, a posle odluke Pokreta slobodnih građana da izađe na izbore 21. juna u niškom odboru ove političke organizacije pripremaju listu za Niš, ali gradski poverenik PSG Predrag Jovović ne otkriva još detalje.

S obzirom da su u toku razgovori sa pojedincima i organizacijama koje imaju isti ili slične ciljeve i ideje kao i PSG i koji mogu da doprinesu smeni aktuelne vlasti, sama lista, nosilac pa i kandidati za funkcije će biti određeni vrlo brzo i to će biti ljudi od integriteta, uspešni u onome što rade i za šta će biti predloženi - kaže Jovović.

predrag jovović Poverenik PSG predrag Jovović očekuje dobar rezultat: Foto: JVOdluka PSG izazvala je “blagi politički zemljotres” u petak i nije naišla na odobravanje “bojkot-opozicije”, međutim, Jovović pita u kom obliku više i postoji Savez za Srbiju.

Imajući u vidu izjave čelnika SzS kao i aktivnosti koje su u toku, postavlja se pitanje da li i u kom obliku postoji SzS. Bez obzira na sve ja očekujem da će SzS voditi kampanju za smenu aktuelnog nedemokratskog režima i da PSG nije protivnik SzS već potencijalni partner - navodi Jovović.

Da razlike u načinu delovanja ne bi trebalo da predstavljaju izvore sukoba i negativne kampanje, više je izuzetak nego pravilo, ali Jovović podseća da i članice SzS i PSG imaju isti cilj, a to je smena autoritarne vlasti SNS. Političke čarke su ipak počele.

Izjave pojedinih članica SzS u Nišu, koje se mogu tumačiti i kao napad na PSG su očigledno posledica političkog neiskustva, pa i neznanja, te na njih kao i na one koji daju takve izjave PSG neće odgovarati niti obraćati pažnju jer se radi o ličnostima i organizacijama koje nemaju skoro nikakvu političku težinu - napominje Jovović.

Za svoj pokret Jovović kaže da očekuje “dobar” rezultat, nakon kojeg će građani dobiti novu vlast.

Onu koja će raditi u njihovom (građanskom) interesu, a ne partijskom, kakav je slučaj danas - zaključuje Jovović.

Podsetimo, lokalni izbori, kao i republički parlamentarni, zakazani su prvobitno za 26. april, pa su zbog vanrednog stanja odloženi, pa pomereni za 21. jun. Opozicija je saglasna da izborni uslovi nisu demokratski, ali je podeljena oko metoda suprostavljanja vladajućem SNS-u, jedni su za ulazak u izbornu trku, drugi su za bojkot.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nishlija

    10:54 // 12. 5. 2020.

    Sustina bojkota je da se ne da legalitet izborima, a vas izlazak upravo to umanjuje. Zato bi se zapitao dali ikada treba saradjivati sa vama, jer vam je vaznija neka crkavica od izbora i eventualnog prolaza. Isto vazi i za "naseg" Zorana

  • Ivan

    09:04 // 12. 5. 2020.

    Čim stranka ima poverenika za neki region nema tu razlike od ovih na vlasti. Ne treba nama u Nišu niko da postavlja vodeće ljude ni u Niškim odborima stranaka ni u gradskom rukovodstvu niti bilo gde, već treba sami da ih postavljamo. Čim neko iz Beograda postavlja jednog čoveka da vodi stranku u Nišu umesto da se održe lokalni stranački izbori, u toj stranci ima demokratije koliko i u SNSu.

  • Bata Petrović, dipl.ing.maš.

    09:03 // 12. 5. 2020.

    Bane, prijatelju iz , 89 kada pravismo SPO u Nišu, jel i dalje nema lepše STRUKE Od raspolaganja narodnim parama po ličnoj volji?
    Da, prođe punih. 30 godina all raspolaganje narodnim parama je najbolje ZANIMANJE, jeste i adbokatura je dobra ali samo za PRAVNIKE, ne i za politikaše.
    Ej, Srbijo, ej drage nišlije, bojkotujte bar sada ove večite politicke matrapaze, RASPITAJTE se šta sve imaju-!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: