Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:57, 6. 11. 2018.

| Politika

Pantelejska opozicija: Ukinite Pravilnik o službenim vozilima, nek radi ko šta hoće

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
slaviša dinić
Kreativan predlog Dinića; Foto: M. Z.

Slučaj novog polupanog službenog automobila postao je i tema današnje sednice pantalejskog parlamenta. Ironičnim predlogom opozicioni odbornik Levice Srbije Slaviša Dinić zatražio je da se ukine opštinski Pravilnik o upotrebi službenih automobila jer sputava opštinare i samo ih sprečava da radi ko šta hoće. Predlog je naprednjačka skupštinska većina ipak odbacila.

Zvuci sudara pantelejske službene škole i dalje “odzvanjaju”, ovoga puta u pantelejskoj Skupštini. Vatru je rasplamsao odbornik Slaviša Dinić sarkastičnim opaskama da opštinsko rukovodstvo mnogo radi pa ne treba da ih pravilnici “sputavaju”. Zato je zatražio dopunu dnevnog reda ukidanjem opštinskih propisa o tome ko i kako sme da koristi službena kola.

Ja želim da ovom prilikom obavestim cenjeno opštinsko rukovodstvo, stvarno zbog preobimnog posla koji radite i prekomernog angažovanja da ukine ovu odluku, da ih ne sputava. Da može da vozi ko želi, kad želi, gde želi, i s posla i posle posla i dete i majku i oca i strinu. I da ide u tazbinu i da ide tamo odakle je. Zašto da imate smetnje? Zakon postoji, kad-tad đavo dođe po svoje, ako ga ne poštujete. A ove pravilnike nemate potrebe sami sebe da ograničavate - rekao je Dinić.

Dinićev kolega i prezimenjak, opozicioni odbornik "Iskreno za Niš" Goran Dinić pridružio se "zahtevom za pokretanje postupka protiv odgovornih lica zbog nanošenja štete Opštini Pantelej”, iznoseći “pouzdane informacije” da je auto ipak vozio predsednik Opštine Pantelej Bratimir Vasiljević.

Takve ocene Gorana Dinića isprovocirale su reakciju Vasiljevića koji je ponovio da nije vozio sada već “ozloglašenu” škodu. Potvrdio je da je auto vozio jedan od opštinskih vozača, da je bio kriv, ali da policija nije zvata zbog “minimalne štete”. Vraćao se i na prošlogodišnju slupanu pantelejsku škodu, tvrdeći da predsednik pantelejskog parlamenta Srđan Nešić, koji je tada bio za volanom, “nije bio kriv ni 1 odsto”. bata vasiljević Vasiljević direktan prema opoziciji; Foto: M. Z.

Kod ove nove, 12 godine je stara ta škoda. Da li vi mislite da je moguće da Opština posluje bez troškova? To bi bila idealna stvar kad bi bila i bili bismo jedini na svetu. Normalno se podrazumeva i rizik i šteta i troškovi koji su planirani budžetom. I cela šteta iznosi 16.000 dinara, za vašu informaciju ako treba da vam dokaz damo, daćemo - rekao je Vasiljević.

Dobacivanja iz klupa, ali i Vasiljevićevo nepersiranje i lično obraćanje opozicionim odbornicima začinilo je ovu sednicu pa je pala i jedna opomena, ali opozicionom odborniku Goranu Diniću.

Podsetivši na vandalsko uništavanje Kameničkog visa, Slaviša Dinić je naveo da drskim i bezobraznim ponašanjem političari daju primer tim vandalima.

Predlozi i jednog i drugog Dinića odbijeni su sa 15 glasova protiv, a 5 za.

Na pantelejskoj Skupštini tema je bilo i izvršenje budžeta za dosadašnji period, kao i planovi generalne i detaljne regulacije na teritoriji Opštine.

Podsetimo, opštinska škoda oštećena je u udesu 25. oktobra, a prvi čovek Panteleja Bratimir Vasiljević objasnio je da je šteta nije velika i da je u ceni “jednog ručka”, što je izazvalo kasnije i reakciju opozicionog odbornika niške Skupštine Branislava Jovanovića, koji je u saopštenju pitao da li je to cena jednog ribića ili sendviča.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Alex

    23:43 // 6. 11. 2018.

    Kakav je to službeni auto ako nema kasko osiguranje?!Ljudi pobogu!

    • bas tako

      09:33 // 7. 11. 2018.

      ... i GPS lokator.

  • Djuram

    21:25 // 6. 11. 2018.

    Eeee jadne nislije, kad vam je drvar bez skole do juce koji je metrio drva i dugovao milione za struju, kada je on predsednik, sramota.

  • dragoljub stamenković

    17:44 // 6. 11. 2018.

    Aman ljudi,možda su "terali" drva !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: