Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:20, 5. 8. 2013.

| Politika

Perišić: Direkcija gradi bez dozvole

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Perisic-press.jpg

Ni jedan jedini kružni tok u Nišu nije do sada dobio upotrebnu dozvolu, rekao je između ostalog na vanrednoj konferenciji za novinare gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Odgovarajući na prozivke koje je pre 10-ak dana izneo izvršni direktor Direkcije za izgradnju Niša i lider niškog URS Branislav Jovanović, Perišić je izneo čitav niz optužbi na račun tog preduzeća.

Perišić je najveće primedbe izneo na to što je, potkrepljujući svoje tvrdnje pratećom dokumentacijom, Direkcija izgradila ogroman broj objekata, ulica i kružnih tokova bez potrebnih dozvola i ne poštujući zakonske procedure.

- Upotrebnu dozvolu prema mojim saznanjima, tu informaciju mi je dao gospodin Slavković (zamenik gradonačelnika, prim. aut), nema nijedan kružni tok u gradu - rekao je Perišić.

Kao poseban problem gradonačelnik je izdvojio to što je često Direkcija gradila na tuđem zemljištu, zbog čega je veliki broj građana tužio Grad. Po mišljenju gradskog pravobranioca, koje je Perišić pročitao, Grad će najverovatnije izgubiti sve te sporove.

- Recimo, kružni tok kod nekadešnjeg motela "Medijana", gde se ušlo u prostor koji pripada slovenačkoj kompaniji "Tuš". Srušena ograda, izuzet prostor, nikad čak i nije obaveštena kompanija o tome. Verovatno će tražiti odštetu od Grada i dobiće je - rekao je Perišić.

Direkcija je, tvrdi gradonačelnik, izbegavala da zatraži dozvole za gradnju time što je umesto "izgradnje", objekte gradila sa pozicije "održavanja".

Na pitanje novinara Južnih vesti, zbog čega sve ove informacije nije objavio ranije, gradonačelnik Perišić je odgovorio da je čekao da dobije kompletnu dokumentaciju i da "nije čekao ništa spektakularno da se desi".

- Ja sam ove papire dobio u ovih nekoliko dana, koliko sam se pripremao za ovu konferenciju, jer nisam želeo da izlazim pred novinare bez adekvatne dokumentacije - rekao je Perišić.

Perišić je dodao i da "ne veruje da je bilo ko iznenađen time da je mnogo toga u ovom gradu građeno bez dozvole. Da li preterujem?".


Promena koalicije

I pored svih primedbi iznetih na račun Direkcije za izgradnju grada, koja u Nišu već godinama slovi za "Tvrđavu" G17, odnosno Ujedinjenih regiona Srbije, Zoran Perišić nije želeo da se direktno izjasni o nastavku saradnje sa tom političkom opcijom.

- Po Statutu Srpske napredne stranke odluka o formiranju ili raskidanju koalicija je isključivo u nadležnosti Izvršnog odbora stranke.

Ipak, ne precizirajući šta bi to moglo da znači, Perišić, inače predsednik Gradskog odbora SNS, najavio je "reviziju koalicionog sporazuma".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • miroslav

    09:35 // 12. 8. 2013.

    Banetu ne može niko ništa pa čovek upropasti fabriku Nitex kao ekspert i nikom ništa. Jel odgovarao zbog toga što se ne proveri taj njegov rad.

  • Luka Laban

    16:39 // 10. 8. 2013.

    Ne gledajuci ni jednu stranu slazem se da nije dobro graditi bez dozvole sto je radila jedna strana,al ako nastavite sa ovakvim tempom davanja dozvola nista vi necete ni izgraditi....a NIS gubi !!!

  • pero

    14:30 // 8. 8. 2013.

    Raspitajte se malo o vašim pulenima koji nelegalno i bez dozvole grade kuće, skladišta i zauzimaju prostor za ulicu i tuđe placeve. Svi ste vi isti, ne zna se ko manje zna, a više otima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: