Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:34, 18. 11. 2020.

| Politika

Perišić direktor Kliničkog, Radovanović sekretar u Ministarstvu - o ovoj najavi odlučuje Vlada

Autor:N. MitićIzvor:Južne vesti
zoran perišić
Kao i ranije, ni sada nije želeo da govori o izboru; Foto: A. Kostić

Da će sadašnji direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanović u novoj raspodeli funkcija dobiti mesto državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja, a na njegovo mesto biti postavljen bivši gradonačelnik Niša Zoran Perišić, dogovor je postignut u Ministarstvu zdravlja, a o kom se unutar SNS i Kliničkog centra govori i pre ozvaničenja na sutrašnjoj sednici Vlade.

Informacije, koje su u početku znali samo akteri, novinarima Južnih vesti potvrdili su članovi Srpske napredne stranke i zaposleni u Kliničkom centru, ali je Perišić to odbio da učini, iako već prima čestitke stranačkih kolega.

Kada se desi, ako se desi, pozovite me, daću vam intervju. Ja sam ozbiljan čovek i teško me je isprovocirati - rekao je kratko Perišić.

Za mesto zamenika direktora planiran je dosadašnji pomoćnik Radmilo Janković. Ovo znači da će Perišić i Janković morati da sarađuju, iako, kako kažu izvori Južnih vesti, dolaze iz suprotstavljenih i sukobljenih struja.

Ime sadašnjeg zamenika direktora KC Niš Vladana Ćosića u novoj raspodeli funkcija se ne pominje, ali je najavljeno da će Goran Stanojević ostati pomoćnik direktora, kao i da će mu se na toj funkciji pridružiti i Danica Tiodorović, ćerka epidemiologa Branislava Tiodorovića, .

Hoće li ovakav dogovor biti ispoštovan i baš ova imena biti na dnevnom redu sednice Vlade znaće se sutra. Sednica je zakazana za 14:30.


Perišić istovremeno bio gradonačelnik, lekar, profesor,...

Zoran Perišić je rođen 1959. godine u Negotinu, a osnovnu školu i gimnaziju završio je u Nišu.

Predsedništvo Srpske napredne stranke imenovalo ga je 2012. godine za predsednika Gradskog odbora, a iste godine izabran je i za gradonačelnika Niša. Na toj funkciji bio je do 2016. godine.

Mediji su pisali da je Perišić bio najplaćeniji gradonačelnik u Srbiji, te je sa zaostalim dnevnicama u julu 2014. godine primio više od 273.000 dinara, a u jednom trenutku obavljao je 9 funkcija i poslova istovremeno.

Detaljna biografija Zorana Perišića i sve funkcije koje je obavljao su u rubrici Ko je ko.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Petrovic

    17:09 // 21. 11. 2020.

    Kada ce neko napokon da napise od koje bolesti boluje Radovanovic?

  • Spec.doca

    17:32 // 20. 11. 2020.

    Prof.Perisic i Prof. Milic ce dati sve od sebe kako bi podigli kc.Bice jako tesko jel svega hvali.Medjuljudski odnosi katadtrofa.KC razoren ostavljen.

    • Ana

      11:42 // 21. 11. 2020.

      Bravo doco, svaka ti je na mestu !

  • Licemerstvu nema kraja

    17:25 // 20. 11. 2020.

    Medicinska sestra koja je do pre 10 dana blatila prof. Perisica.Sada ta ista naprasno govori da je Tiger bio los.Koja licemerma osoba? Servirka buduca

    • Ljilja

      11:18 // 21. 11. 2020.

      Pa to su Srbi i Radovanovic je do juce bio dobar dobar, i Trenkic, od danas Perisic, pa ce posle neko drugi. Bice sve ok ako rade svoj posao, u suprotnom im nece biti dobro!!!
      Mozes da mi verujes

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: