Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:23, 18. 10. 2022.

| Politika

Poslanik Stanković iz Narodne stranke: SNS je u Nišu na 18 %

Autor:J. StojanovićIzvor:Južne vesti
Djordje Stanković; foto Narodna stranka
Stanković kaže da je istraživanje sproveo SNS; foto: Narodna stranka

Da je Srpska napredna stranka pre nedelju dana sprovela istraživanje koje je pokazalo da imaju podršku svega 18 % građana Niša, kaže poslanik i potpredsednik Narodne stranke Đorđe Stanković. Zato zaključuje da je vreme za promenu gradske vlasti, a smatra da je za to potrebno ukrupnjavanje opozicije. Pitanja o pomenutom istraživanju upućena su i SNS-u.

Stanković ističe da naprednjačka vlast u Nišu, na čelu sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski, "temeljno uništava grad" i da Srpska napredna stranka zato i gubi podršku građana, koji žele promenu lokalne vlasti.

To zaključuje i na osnovu istraživanja, koje je, kaže, pokazalo da SNS u Nišu podržava svega 18 % građana, pa zato zaključuje da široki opozicioni front ima veliku šansu za pobedu u najvećem gradu na jugu. Djordje Stanković razgovor; foto Narodna stranka Smatra da je vreme za promenu gradske vlasti; foto: Narodna stranka

To je istraživanje koje nisam ja pravio, pravio ga je SNS, ja sam samo dobio informaciju da je 18 % podrška SNS-u u Nišu. Pretpostavljam da su oni pravili istraživanje za svoje potrebe, kolika im je podrška u gradu, pa je onda taj podatak izašao. Oni su to radili za Niš i kada su bili sada parlamentarni izbori i bukvalno u 0,1 % su pogodili. Ja sam i tada dobio koliko će da ima koja stranka i tada mi je rečeno da će SNS da ima 35 % i ja nisam bio siguran da je to realno, ali ispostavilo se sada na poslednjim izborima da je bilo tako - pojašnjava Stanković.

Stanković smatra da je vreme za novu vlast u Nišu, jer svaki građanin može da vidi posledice neplanskog rukovođenja gradom i potpunog zanemarivanja njihovih potreba i interesa.

Novinari Južnih vesti su detalje o pomenutom istraživanju tražili od Srpske napredne stranke u Nišu i odgovore očekujemo.


"Neophodno uvesti odgovornost u Nišu"

Građani koji su bili u njegovoj kancelariji pitali su ga šta bi prvo promenio u Nišu kada bi preuzeo odgovornost da vodi grad, a on kaže da je prvenstveno neophodno uvesti odgovornost, kao i sistem u kojem će se tačno znati ko je za šta odgovoran i ko je zadužen za rešavanje problema na koje se građani žale. Razgovor Djordje Stanković; foto Narodna stranka Odgovarao i na pitanja građana; foto: Narodna stranka

Mi imamo i plan za rešavanje infrastrukturnih problema. Infastruktura se raspada, kanalizacija i gradske ulice su u najgorem stanju u poslednjih 20 godina, jer vlast brine o sebi i svojim ’kombinacijama’, a ne o građanima. Gradska vlast je svojim zaposlenima kao ’pomoć’ dodelila po 40.000 dinara, a Dragana Sotirovski je svom zetu dodelila stan koji se sada izdaje za 400 evra - rekao je Stanković.

Osim toga napominje da je važno i "zaustaviti urbicid i uništavanje gradskog jezgra", jer se pored prizemnih kuća grade soliteri od šest i više spratova, pa će majveću štetu od takvog uništavanja grada imati stanari tih ulica, jer se infrastruktura ne razvija u skladu sa povećanjem broja stanara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Rimtutituki

    13:58 // 20. 10. 2022.

    Decko opeglani, da li si realan !? Ti tako opeglan , pun para , sa drugara iza, koji je sa sada "opozicija" a kad je trebao rusii ds sa sadasnjim , rusio je ... Vi i narod niste isto i ne mozes nikad da budes deo naroda i opozicije , jer narod trpi gladan a ti si sit i opeglan main sin ... Neodoljivo podescate na omladinu botovsku , japi , strukturu omladine sns ...

  • Miki

    19:02 // 19. 10. 2022.

    Izgleda da je informacija tačna...
    kako drugačije objasniti ovu histeriju bitova....?

  • Alex

    16:52 // 19. 10. 2022.

    Prvo : Dok su ovi opozicija nema zime za vlast. Opoziciju mora da vode strucni dokazani ljudi u svojim oblastima. Ima takvih u Nišu. Jednostavno ne žele da ih povezuju sa maminim, tatinim i kompleksasima.
    Drugi: Lokalni SNS je na ispod 18%, to zna i Vucic, zato sve izborne liste i na lokalu nose njegovo ime, da ih izvuče. Pkus idu sigurni glasovi svih koji su dobili posao.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: