Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:08, 13. 5. 2021.

| Politika

Posle najave Vučića, odbori SNS glasaju o (ne)poverenju Stefanoviću i Lončaru

Autor:T. Tasić, Lj. Filipov, M. Dejanović,G. Bjeletić, J. Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
sns-foto-vk
Prema nezvaničnim informacijama, glasanje u niškom SNS-u bilo je u 17 sati; foto: JV

Niški Gradski odbor Srpske napredne stranke izglasao je nepoverenje dvojici funkcionera - Nebojši Stefanoviću i Zlatiboru Lončaru, saznaju Južne vesti. Dok zvaničnih informacija nema, jer se ceo proces u odborima širom Srbije odvija u velikoj tajnosti, izvori Južnih vesti kažu da Niš nije jedini grad gde se glasalo i da je za članstvo bilo očekivano da se tu nađe Nebojša Stefanović, ali je Lončar iznenađenje.

Nezvanične najave da je planirano da se članstvo izjašnjava o poverenju jednom od osnivača SNS, članu Predsedništva, potpredsedniku Glavnog odbora, bivšem ministru policije, a trenutno ministru odbrane Nebojši Stefanoviću, sada su nezvanične objave da je njemu nepoverenje u Nišu izglasano. nesa i sns nis Stefanović u ranijoj poseti niškom odboru; foto: SNS Niš

To je za nas bilo očekivano, ali me iznenađuje i nije mi jasno otkud sad Lončar. Glasalo se i o jednom i o drugom. Samo je jedna ( ime poznato redakciji ) bila uzdržana, svi ostali su bili za - kaže član Odbora.

Ni on, međutim, nije mogao da potvrdi šta tačno ova procedura znači, da li je to unutarstanački postupak koji vodi isključenju ili se odnosi na njihov rad na ministarskim mestima.

Zašto se to radi, ja ne znam. Raščišćavanje sa Nebojšom je već dugo očekivano, ali ja ne znam šta je radio Lončar. Ono što znam jeste da se glasa i na gradskom i na mesnim odborima - kaže izvor Južnih vesti.

800x600_LONCAR Iznenađenje što se "na tapetu" našao i Lončar; foto: arhiva JVIzjašnjavanje stranke o radu pojedinih funkcionera najavio je njen predsednik Aleksandar Vučić. To izjašnjavanje se, međutim, sada sprovodi u najstrožoj tajnosti.

Niški funkcioneri su tako bez odgovora i zvanične potvrde o tome da su i kako glasali. Ipak, ne negiraju da se sastanak danas dogodio.

Narodni poslanik Bratimir Vasiljević kaže da je bio na sastanku niškog SNS-a, ali da ne može da daje nikakve informacije, jer za to nije ovlašćen.

Vasiljević: To ćete da potražite od koordinatora za Nišavski okrug, ja nisam ovlašćen da dajem takve izjave.

Novinarka: Jeste li bili na sastanku?

Vasiljević: Bio sam.

Kratak odgovor i od niškog naprednjaka Ivana Jovanovića

Nemam komentar na to - rekao je.

sns2-foto-vk Funkcioneri SNS u Nišu ćute o glasanju; foto: JVDoskorašnji poverenik niškog SNS-a Zvezdan Milovanović kaže da nije prisustvovao današnjem sastanku, a isti odgovor dali su i Nenad Stanković i predsednik OO Crveni Krst Miroslav Milutinović, dok je Danijela Nešić spustila slušalicu nakon što joj je postavljeno pitanje o tome da li je pružila poverenje ili ne Lončaru i Stefanoviću.

I funkcioneri koji povremeno odgovaraju na novinarska pitanja, a za koje imamo saznanja da su bili na sastanku, o ovome ne žele da govore. Na pozive nisu odgovorili Dragana Sotirovski, Boban Džunić, Bratislav Vučković, Dušan Živković, Nataša Stanković, dok je Nebojša Kocić kratko rekao da je na sastanku i da ne može da odgovara na pitanja.

Sastancima, saznajemo, od stranačkih funkcionera iz centale prisustvuju Darko Glišić i Bojan Bajagić. Ni oni nisu odgovorili na pozive.


Ćutanje i u Vranju, Pirotu, Leskovcu

sns vranje U Vranju se takođe glasalo, ali nema zvanične potvrde o tome; foto: M. D.Tajnost postupka mnogi članovi stranke nezvanično potvrđuju, pa tako Južne vesti nemaju zvaničnu potvrdu za ono što tvrde - da se danas glasa u Nišu i Pirotu, a da se u Vranju već glasalo.

Kako je glasalo Vranje, odnosno članovi odbora stranke u tom gradu, nisu odgovorili novinarima Južnih vesti.

Narodni poslanik iz Vranja i vodeći čovek vranjskih naprednjaka Slaviša Bulatović tražio je pitanja SMS-om jer je trenutno na sastanku, ali nije hteo da kaže o kom sastanku je reč i da li je u toku odlučivanje o poverenju dvojici ministara i visokih funkcionera SNS-a.

Ništa rečitiji nisu bili ni čelnici naprednjaka iz Surdulice - portparol tamošnjeg odbora SNS-a Igor Kostić rekao je da je to pitanje za vodeće ljude odbora, koji su inače novinare uputili na njega, ali je rekao da su članovi stranke imali sastanak sa drugom temom.

Iz Pirotskog okruga, takođe, javnosti ne otkrivaju šta se tačno u stranci dešavalo.

sns pirot U Pirotu takođe muk oko dešavanja u stranci; foto: LJ. F.Iako nezvanično Južne vesti saznaju da je sastanak zakazan za večernje sate, potvrdu da li se glasalo i kako se glasalo u Pirotu nismo dobili od novoizabrane poverenice Dragane Tončić, koja je ipak ostavila mogućnost da je tako nešto moguće.

Mi radimo sada mesne odbore, spremamo izbore za mesne zajednice. Tako nešto iz centrale nismo dobili. Možda će biti, ali ja ne znam ništa još - kaže Tončićeva.

Tajnoviti su i u babušničkom odboru SNS-a, dok se čelnik Belopalanačkog odbora i predsednik Opštine nije javio na telefon.

Funkcioner stranke u Dimitrovgradu Vladica Dimitrov novinaru je na pitanje o glasanju odgovorio ovako:

Sve što je stranački i tiče se organa stranke ostaje na nivou stranke. Mi uvek prosuđujemo na neki način, i na lokalu i na nivou okruga, nismo radili na nivou Republike, to ostavljamo za glavni odbor, ali to veze nema sa medijima - kaže Dimitrov.

Izvori Južnih vesti kažu da je u Jablanički okrug stigla instrukcija:

Meni je rečeno da će morati svi da se izjasne jednoglasno za, najverovatnije u subotu, kaže izvor Južnih vesti.

Lider naprednjaka u Leskovcu Goran Cvetanović nije potvrdio ove informacije. Nije se javio na telefonski poziv.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Petar Janković

    20:10 // 17. 5. 2021.

    On ga postavljao, a sad drugi da ga razešavaju!

  • Garincha

    12:48 // 17. 5. 2021.

    Nista se nije promenilo.
    Tako je bilo i 1948 izglasavanje o nepoverenju tada informbiroa po odborima tadasnje KPJ za i protiv uz prisile i kazne za sve nepodobne.
    Princip je isti ,a i naslednici tadasnjih su danas na vlasti

  • Nišlija

    15:40 // 15. 5. 2021.

    Pa ovi su zlatni kakvih tek ima u ovoj SNS vladi. Vulin bio ministar odbrane a ni vojsku nije sluzio...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: