Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:47, 19. 4. 2019.

| Politika

Poslednji protest "1 od 5 miliona" u Nišu - ubuduće tribine i štandovi

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
protest
Umesto ulica - štandovi i tribine; foto: Vanja Keser

Tribine po Srbiji, kao i štandovi, kako kaže organizator niškog protesta "1 od 5 miliona" Miljan Marjanović, zameniće dosadašnje demonstracije koje su se 4 meseca održavale petkom. Na poslednjem protestu u Nišu, nezadovoljnim građanima obratio se predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke (DS) Miodrag Stanković, koji je ponovio zahteve sa beogradskog protesta - formiranje komisija za fer izbore i nepristrasni REM i Javni servis.

Petak, toplo popodne i par stotina Nišlija koji se već tradicionalno, po 15. put okupljaju na Trgu kralja Milana. Parole, pištalje, usklici i angažovana muzika sa zvučnika ponovo je bio način da se pokaže revolt i nezadovoljstvo prema režimu Srpske napredne stranke (SNS) i Aleksandra Vučića.

Večerašnji protest, ujedno je i poslednji u nizu. Bar zasad, jer kako kažu organizatori, rešili su da promene taktiku - govornici će ulice zameniti štandovima i tribinima. Plan je, kažu, da tako posete sva mesta, od najmanjih opština do gradova.

Anketa

Ovog puta, Nišlijama se obratio predsednik Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Jovan Tamburić.

Poručio je da je vlast u jednome u pravu - da su penzioneri spasli Srbiju, ali "tako što su pokradeni".

miodrag stankovic Stanković je pitao vlast da li su mesijske neslobode njen uspeh; foto: Vanja KeserMikorofon je preuzeo lider niškog DS Stanković. Zaključio je da u Nišu, ali i celoj Srbiji, "ništa ne valja". Umesto dosadašnjih zahteva koji su se već 14 puta čuli sa centralnog niškog trga, Stanković je pročitao zahteve Saveza za Srbiju sa velikog beogradskog protesta od 13. aprila.

Ako ste toliko jaki, koliko kažete, onda prihvatite naše zahteve. Zahtevamo formiranje zajedničke komisije za organizovanje fer i poštenih izbora. Nema izbora ukoliko nisu fer i pošteni. Zahtevamo izbor novog sastava REM-a, zahtevamo izbor novog tehničkog i uređivačkog kolegijuma informativnog programa RTS-a, koje bi činile nestranačke ličnosti - naglasio je Stanković.

Stanković se osvrnuo i na "medijski mrak" u Srbiji.

O kakvim uspesima ova vlast govori, kada je osvanuo izveštaj po kojima su medijske slobode u Srbiji pale za 14 mesta. Izjednačila se sa Gambijom, Tanzanijom i sličnim zemljama. Pitam vas da li je to budućnost Srbije? - podvukao je Stanković.

Demonstranti su nakon govora, pošli Voždovom ulicom, do dopisništva RTS, a zatim i do Gradske kuće.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dusan

    03:48 // 21. 4. 2019.

    Izašlo je u javnost, cela nacija može to da vidi. 150.000 okupljenih za pristojnu Srbiju dok na najveći protest u Beogradu za 10 ujedinjenih stranaka je izašlo 7.000. Narod je rekao svoje.

  • Realan

    15:08 // 20. 4. 2019.

    Mikica DS drzi govor nezadovoljnim gradjanina, a SNS mu dao visok kojeficijent i radno mestu u kabinetu direktora Naisusa.
    Toliki licemer,cudo jedno.

  • Goca

    01:52 // 20. 4. 2019.

    Znaci, predajemo se! Kao sto smo predali i aerodrom. S R A M O T A !!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: