Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:46, 20. 4. 2022.

| Politika

Prekršajna prijava i za urednika "Niške inicijative" - terete ga da je organizovao i pozivao na ekološke proteste

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
srđan nonić
Nonić pita zašto poziv stiže tek sada; Foto: Vanja Keser/Južne vesti

Da je jedan od organizatora ekoloških protesta iz decembra prošle godine, da je učestvovao u blokadama, pozivao građane na protest i narušavao red i mir, na teret se stavlja urednku portala Niška inicijativa Srđanu Noniću. Njemu je stigao poziv za saslušanje skoro četiri meseca nakon zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, a Nonić, koji je sa protesta izveštavao kao novinar, pita zašto je toliko dugo vremena prošlo do dostavljanja poziva i kako su došli do njegovih podataka pošto tvrdi da ga niko nije legitimisao.

Drsko ili bezobzirno ponašanje, prekršaj je za koji se tereti Nonić, a u prijavi stoji i da je lepio nalepnice na kojima je pisalo “Trg kralja Aleksandra Vučića” na hotelu Ambasador. Iza prijave, kao i iza mnogih drugih, svojim potpisom stoji isti policijski major.

Prekršajni sud Niš Tereti se da je organizovao protest; foto: T. R.Kaže da je u Prekršajni sud otišao čim je primio poziv i pita kako je moguće da nisu mogli da ga pronađu od 22. decembra, kada je podnet zahtev, sve do druge polovine aprila.

Pitao sam ih da li da im ostavim broj telefona, da me pozovu i da me ne traže toliko sledeći put kad mi napišu prijavu, a verovatno će da napišu opet neku. Nemoguće je da od januara do kraja aprila oni ne mogu da me nađu i da nikad nisam bio kod kuće. Decembra su pokrenuli to i tek danas su uspeli navodno da mi dostave na vrata ceduljicu da ima nešto u Prekršajnom sudu. Zamalo da propustim ročište i da me osude - objašnjava Nonić.

Pita i kako su ga identifikovali i došli do njegovih podataka s obzirom na to da, kako tvrdi, nije legitimisan. U predmetu je i disk sa snimkom, pa kaže da novinare na takvim skupovima snimaju kao osumnjičene.

Kad sve to bude gotovo pokrenuću kontratužbe protiv majora zbog progona i zloupotrebe službenog položaja. Moraće da dokaže na koji način je došao do mojih podataka - kaže Nonić.

Ističe da je sa protesta izveštavao kao novinar, da je tamo bio službeno, da nije organizator i da nije pozivao ljude da dođu.

Podsetimo, Nonić je početkom aprila saslušan u policiji zbog karikature koju je objavio na svom Fejsbuk profilu, a na kojoj piše “Major da budem” i koja prikazuje policijskog majora koji je podneo prijave nakon ekoloških protesta u Nišu.

Nakon toga, poziv za saslušanje dobio je i Nišlija koji je komentarisao tu objavu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Petrovic

    00:00 // 2. 5. 2022.

    Bravo Nonicu veliki RESPEKT za TEBE...opet zastrasuju i vrse represiju goru nego u S.Koreji...Faraon "bas me briga" je u teskom problemu,i mislim da ce represija biti sve jaca,jer konj koji crkava najjace udara...svi idu napred,a Srbija 30 godina tone...sloba je iskopao grob,a ovaj ga polako zatrpava...ovo iznenadno naoruzanje i vezbe ponavljaju deja vu-neki buduci rat,sankcije,nista lepo...

  • Mile tranzicija

    17:44 // 21. 4. 2022.

    Poslednji Mohikanac! Gde bi nam kraj bio da smo svi kao Nonic.

  • Super

    11:15 // 21. 4. 2022.

    Bar znam za koga da glasam na sledecim lokalnim izborima. Moj glas vec ima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: