Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:43, 13. 7. 2012.

| Politika

Primopredaja vlasti u Gradskoj kući

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
primopredaja
Simonović rukovođenje gradom ustupio Perišiću

Miloš Simonović je i zvanično funkciju gradonačelnika Niša predao novoizabranom predsedniku niških naprednjaka Zoranu Perišiću.

Novi gradonačelnik Zoran Perišić zalagaće se, kako kaže, da rad javnih funkcionera u naredne 4 godine, bude transparentan i javan.

- Ne želim da buduća vlast bude obeležena ničim drugim do znanjem, kvalitetom i radom. To smo dužni, zbog svega što smo planirali da uradimo i zbog svih onih aktivnosti koje smo planirali da budu ostvarene. Moramo da pokažemo da smo čista srca, da smo spremni i otvoreni na svaku vrstu saradnje – rekao je Perišić.

Odlazeći gradonačelnik Niša Miloš Simonović naglasio je da je novom gradonačelniku dao više saveta i da će u narednom periodu najverovatnije ponovo imati kontakte.

- Moj glavni savet je da gradonačelnik mora da bude svoj i mora da ima definisane ciljeve šta želi da se u ovom gradu uradi u naredne 4 godine. Imaće sa strane puno savetnika, prijatelja, neprijatelja, dušebrižnika, ali da je na kraju uvek njegova odluka o tome šta će se raditi i na koji način će se nešto raditi – rekao je Simonović.

Iako se na jučerašnjoj konstitutivnoj sednici gradske Skupštine čulo da je neko odbornicima poželeo srećan godišnji odmor, novi gradonačelnik Niša ističe da to nisu njegove reči i da za njega odmora neće biti.

- Ja neću imati godišnji odmor, a to ću tražiti od svih saradnika. Nije mi bilo bitno ni što je danas petak 13. Želim da prvog dana pokrenem sve. Sve što je bitno i vitalno za funkcionisanje grada biće tu – bio je odlučan Perišić.

Skupština i nova vlast, za sada, formirana je samo u Niškoj Banji, a prema rečima gradonačelnika Perišića, verifikovanje mandata bi u skorije vreme trebalo da se obavi u ostale 4 opštine.

Kako je rekao gradonačelnik, danas je trebalo da se održi konstitutivna Skupština na Paliluli, za sutra je planirana sednica Skupštine u opštini Medijana, a do 19. jula trebalo bi da budu verifikovani mandati u Panteleju i Crvenom Krstu.

Perišić ističe da su u toku završni koalicioni pregovori, a vladajuće većine u opštinama biće poznate, prema njegovim rečima, vrlo brzo.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Elena lena

    11:46 // 16. 7. 2012.

    Pa posle Cirkovica,koji je bar nesto uradio za nasu opstinu dobili smo doktora koji u prvom obracanju obeca da ce pokositi travu i resiti kanalizaciju.Umesto da spasava zivote,za sta se valjda skolovao,on ce poput njegovog kolege gradonacelnika juriti pse lutalice...pravi intelektualci.

  • dana

    23:48 // 15. 7. 2012.

    I, taman kad je bio i skretnicar, i glumac u Romeu i Juliji, i vazda dobrotvor, rukoljubac, raskriljeni filantrop s vecitim osmehom ( samo probajte da ne mislite isto kao i on)....e, kad je sve to izredjao i akd nista nije moglo da stane na put gradonacelnickoj karijerin - ode DS u propast.
    Sta li ce i kako li ce sad Cirkovic,dojucerasnji veciti predsednik opstine Medijana?

  • Dragan

    15:53 // 14. 7. 2012.

    Sta je Jovo boli te istina kao prvo nisam clan nijedne stranke znaci da nepljujem po ovom nesposobnjakovicu po zadatku vec po njegovoj zasluzi sto cu uskoro i argumentovati. A kao drugo nije u pitanju ni licna frustracija ni nesposobnost jer znam sta sam sve dosad uradio za sebe, porodicu i prijatelje sto ti mogu i dokazati ako mi se obratis za razliku od tebe koji ga brani jer lepo kaze narod ,,S kim si onakav si.,,

    • Jova

      18:58 // 14. 7. 2012.

      Niti ga branim, niti mi je simpatičan ! Niti sam sa njim !!! Jednostavno nije tačno to što si o njemu napisao i činjenice o uradjenom u proteklih 4 godine govore tome u prilog !!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: