Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:36, 23. 4. 2020.

| Politika

Prva sednica lokalnog parlamenta u vanrednom stanju u Dimitrovgradu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
dimitrovgrad
Rasprava zakazana za 9. decembar; foto: Lj. F.

Kako bi se razmatrao plan aktivnosti i dosadašnji rad Štaba za vanredne situacije, ali i kako bi se donela odluka o rebalansu i zaduživanju Opštine, prvu sednicu od uvođenja vanrednog stanja održaće lokalni parlament u Dimitrovgradu, nakon odobrenja policije, u petak, 24. aprila.

Odbornici lokalnog parlamenta u Dimitrovgradu vratiće se u klupe, ali ne u skupštinske, već će se zbog mera bezbednosti i poštovanja minimuma rastojanja naći u klupama Centra za kulturu, sutra od 10 sati na 37. sednici.

Odobrenje za održavanje sednice u vreme vanrednog stanja je stiglo od Ministarstva unutrašnjih poslova, a kako kaže predsednik Skupštine Zoran Đurov, dobijena je i saglasnost da četvorica odbornika, po 2 iz vlasti i opozicije, starijih od 65 godina prisustvuju sednici.

Odbornici će na ulazu dobiti maske i zaštitne rukavice, dezinfekcije će takođe biti. Sala omogućuje poštovanje odstojanja od najmanje 2 metra, tamo ima 237 sedećih mesta, a nas će biti oko 35. Ulaz u Centar će biti iz Ulice Hristo Botev, kako bi se izbegla gužva u centralnoj ulici - kaže Đurov.

Na dnevnom redu naći će se 5 tačaka, a najznačajnije su one o rebalansu budžeta, zaduživanju opštine i razmatranje trenutne sutuacije u vanrednom stanju.

Skupštinski odbori su održani telefonski, a materijal je odbornicima dostavljen mejlom i lično dostavom. Razmatraće se plan aktivnosnost Štaba za vanredne aktivnosti za naredni period, a govoriće se i o dosadašnjim preduzetim merama - kaže predsednik Skupštine.

Odbornici će glasati o usvajanju drugog rebalansku budžeta za ovu godinu, a Veće je predložilo i zaduživanje od 44,5 miliona dinara sa ciljem finansiranja kapitalnih infesticija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: