Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:04, 26. 11. 2019.

| Politika

Prva tribina niškog SzS u "SNS sali": Bojkotujemo ovaj sistem, ne samo izbore

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
76762516_2472925539662867_8045032335969615872_n
Niški SzS prvi put dobio salu od gradske vlasti: foto: JV-J. A.

Da ne žele da učestvuju na lažnim izborima, da ne bojkotuju samo njih, već sistem, kao i da za to imaju program koji nije samo "ua Vučiću" - poručii su predstavnici Saveza za Srbiju na tribini koja je održana u niškoj Mesnoj kancelariji "Moša Pijada", koja je u žižu javnosti došla nakon što je u njoj skup održao lider Srpske desnice. Iz Saveza su istakli da je to prvi put da za vreme SNS vlasti dobiju neku salu u Nišu.

77271156_3140366282657418_8309082630360399872_n Počeli uz muziku iz "Game of thrones" i u mraku; foto: JV-J. A. Temom iz popularne serije "Game of thrones" i u mraku - tako je počela tribina niških opozicionara u sali mesne kancelarije pored koje stanuju policajci. Nakon Miše Vacića, koga je lider niških demokrata Miodrag Stanković nazvao "kvazi desničarom i Vučićevim pijunom", i niški Savez za Srbiju je od Opštine Pantelej dobio mogućnost da zauzme salu.

Dragan Stojadinović iz Narodne stranke je istakao da to znači da bojkot počinje da deluje, a rekao je da su salu dobili zahvaljujući medijima koji su napravili pritisak na naprednjačku vlast. Tribinu su iskoristili i za skupljanje potpisa za oslobađanje uzbunjivača Aleksandra Obradovića iz kućnog pritvora.

Stojadinović je stava je da je od toga šta će biti dan nakon izbora važnije šta ako izađu na lažne izbore. 78701064_551365125437562_3309470535783546880_n Nakon Miše Vacića salu dobili i opozicionari; foto: JV-J. A.

Nećemo promeniti život građana ako izađemo na lažne izbore. Jedini način da im promenimo život je bojkot izbora, čime ćemo stvoriti uslove za fer i poštene izbore i jedino tako možemo da obezbedimo bolji život građanima - rekao je Stojadinović.

Ipak, građani su tražili odgovor na pitanje šta će biti do izbora - da li će nemo posmatrati kampanju Srpske napredne stranke i šta posle toga, a Stojadinović je odgovorio da neizvesnost postoji, ali da je to bolje nego "izvesnost još 4 godine vlasti sa Vučićem".

Napomenuo je i da program opozicije nije samo "ua Vučiću" i da će nastaviti da kucaju na vrata građanima i objašnjavaju im zašto je besmisleno da izlaze na izbore. 78711384_974261832954770_2900433024631963648_n Prikupljali potpise za oslobođenje uzbunjivača iz kućnog pritvora; foto: JV-J. A.

Lider niških demokrata Stanković je podsetio da od stotinu amandmana i inicijativa koje je podneo, vlast u Nišu je jedino prihvatila da reši problem sa Divljanom. Ipak, smatra da je i to predizborna aktivnost kao i način da se spreči javno nezadovoljstvo građana.

To je naša mala pobeda, ali velika pobeda građana i roditelja - istakao je Stanković.

Kaže i da će konačnu reč o bojkotu imati građani, ali da niška vlast nema nikakav autoritet i da zbog toga ispaštaju svi. Zato od Nišlija očekuje jedinstvo, odlučnost i upornost u borbi da bojkotom ogole vlast SNS.

Slobodan Adžić bivši narodni poslanik DSS, a sada predstavnik Državnog pokreta Srbije, kaže da su i oni odlučili da podrže stav da naredne izbore treba bojkotovati, jer je to, smatraju, jedino rešenje. 78647116_569691793600150_1525973314441314304_n Kažu da je bojkot jedino rešenje i da će borba biti teška; foto: JV-J. A.

Verujem da zvuči nenormalno da se političke stranke koje su između ostalog registrovane i da bi učestvovale na izborima odluče da iste bojkotuju, ali u politički nenormalnom društvu je to jedino normalno - pojasnio je.

Da će nenormalnom borbom, kakav je bojkot, morati da pobede nenormalan sistem i da će ona biti jako teška - istakla je i potpredsednica Dveri Tamara Milenković Kerković. Posebno se, kao profesorka niškog Univerziteta, osvrnula na "truljenje institucije visokog obrazovanja" i čestitala svojim kolegama na hrabrosti da konačno kažu da je ministar finansija Siniša Mali plagirao doktorat. Istakla je da osim njega i ministar policije Nebojša Stefanović ima spornu diplomu osnovnih studija i da će takvi ljudi, ako ostanu na vlasti, sutra učiti decu, dok niko od nadležnih na to ne reaguje.

Odbornik i predsednik Inicijativnog odbora Stranke slobode i pravde Branislav Jovanović se iz publike javio za reč i rekao da nije problem u strankama i liderima, već da su problem građani koji bi pored svega ponovo glasali za SNS. Dok narod ne dotakne dno, kaže, ni bojkot neće pomoći, a na opozicionarima je da "pokažu zube".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Realno je da

    08:25 // 28. 11. 2019.

    Ovi što glasaju za realne komentare negativno samo nek nastave da razmišljaju tako kako razmišljaju ali to neće uticati na volju građana Nišlije su OGORČENE baš zato što smo se borili da ds ne bude na vlasti u gradu ne sluteći da će ti isti iz ds preći u sns sada ih tamo neko predstavlja kao njihov i postavlja za sekretare, direktore i menadzere građani su to saznali Niš je mali gradić sve se zna!

  • Nj

    19:03 // 27. 11. 2019.

    SZS nikada nece postici oni sto je naumio. Plase se izbora pa rade ovakve stvari

  • jk

    17:11 // 27. 11. 2019.

    Zasto se vise brukaju sta time postizu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: