Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:00, 7. 6. 2020.

| Politika

Rakić DS: Bojkot je čistilište za opoziciju i stranke

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti

U bojkotu izbora 1997. godine je Zoran Đinđić rekao da će se “iščistiti žito od kukolja”, a sada je, kako kaže potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić, bojkot čistilište u redovima opozicije, ali i u samim opozicinim strankama. Zato će Gradski odbor DS Niš, kako kaže, ponovo biti raspušten jer je njegov doskorašnji lider Miodrag Stanković u izbornoj trci sa koalicijom “Niš, moj grad”.

Svako ko učetvuje na izborima koji su zakazani za 21. jun, kako kaže Rakićeva, daje legitimitet Aleksandru Vučiću, vlasti koju je uspostavio i nefer izborima.

Zato je bojkot, koji je proglasio Savez za Srbiju, a čiji je deo i Demokratsksa stranka, metod da se vidi ko poštuje, a ko krši dogovor sa narodom.

Ovo je jedno čistilište i u redovima opozicije i u redovima samih stranaka. Prosto ćemo videti koji to ljudi žele da budu odbornici, da imaju neke sitne lične privilegije, da primaju odborničke dodatke, da budu u nekim opštinskim komisijama. To su sve stvari koje ne smeju više da se dešavaju. Čovek koji se kandiduje i bavi se politikom mora da radi za opšte dobro i to mora da mu bude jedini cilj - kaže Rakićeva.

Niški odbor DS-a trenutno vodi Vladimir Domazet u formi poverenika, a uskoro bi trebalo da se održe i unutarstranački izbori na kojima bi trebalo da se izabere novo rukovodstvo. Rakićeva kaže da je odlazak Stankovića i određenog broja članova otvorio vrata starim demokratama koji se javljaju i žele ponovo da se aktiviraju.

Činjenica je da nikakvih većih promena neće biti do 21. juna, jer se do tada radi kampanja bojkota. Nakon toga bi trebalo očekivati unutarstranačke promene, ali i odgovor na najskuplje pitanje “šta posle bojkota”.

Mi imamo čvrst plan i tačno znamo šta ćemo da radimo nakon bojkota. DS sprovodi reformu u svojim redovima i idemo ka tome da se reformiše čitava opozicija jer istraživanja pokazuju da danas u Srbiji imate više od 1,5 miliona građana koji su protiv Vučića, ali još ne vide stranku kojoj bi poklonili svoje poverenje - kaže Rakićeva.

Dodaje da će se uložiti sva energija u mobilizaciju tih građana, jer samo sa njima su moguće promene.

Zašto je niški odbor više puta raspuštan, da li će se stvoriti Ujedinjena demokratska stranka, može li njen predsednik biti Boris Tadić i zašto su ovi izbori farsa, pogledajte u emisiji “15 minuta”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • EdictusMediolanese

    11:59 // 8. 6. 2020.

    Vidim tadasnji bojkot 97 je pocistio nista. Ista bagra ,neka I od 45 do sada nas jase kao da smo magarci

  • DS se samoubio u Tadićevom mandatu

    08:05 // 8. 6. 2020.

    promena zakona o izboru gradonačelnika, postavljanje Simonovića za gradonačelnika, istorijsko pomirenje sa SPSom, pružanje ruke tvorcima SNSa, ludilo sa tenderima okrenulo je njegovo članstvo i sigurne glasače protiv foteljaša. Oni koji su zauzeli pozicije u DSu u Tadićevom vremenu nemaju podršku birača, niti mogu da je dobiju, a oni koji su preletili u SNS pomoći će da krene stopama DSa.

  • Dušica Nikolić

    23:54 // 7. 6. 2020.

    Đilas je doktorirao lopovluk.

    • radivoje milenković

      09:44 // 8. 6. 2020.

      A Đinđić mu je uzor!

    • Nishlija

      10:15 // 8. 6. 2020.

      Sta li je tek prvorodjeni, akademik?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: