Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:17, 18. 1. 2013.

| Politika

Raspušten niški odbor DS

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
DS-Nis.jpg

Izvršni odbor Demokratske stranke raspustio je večeras Gradski i opštinske odbore te partije u Nišu i za poverenika postavio bivšeg predsednika beogradskog Opštinskog odbora Zvezdara Milana Popovića, saznaju Južne vesti.

Zvanične potvrde ove informacije i dalje nema, ali je gotovo izvesno da je među velikim brojem odbora koje je vrh stranke večeras raspustio bio i niški.

Prema ranijim najavama predsednika stranke Dragana Đilasa koje je preneo RTS, očekuje se da tokom sednice DS u Despotovcu bude raspušteno čak 30 odbora širom Srbije.

- Doneli smo odluku da svi odbori DS koji su na izborima dobili manje od 10 odsto, kao i oni koji su bili na vlasti, a na izborima su dobili manje od 15 odsto glasova budu raspušteni. Oko 30 odbora će biti raspušteno - rekao je Đilas za RTS.

Demokratska stranka je bila na vlasti u Nišu u prethodnom periodu, ali je na lokalnim izborima osvojila bezmalo 19% glasova, pa odbor ne bi trebalo da bude raspušten po tom kriterijumu. Milan Popović Milan Popović, arhivska fotografija

Međutim, izvor Južnih vesti iz vrha DS tvrdi da je niški odbor raspušten iz čisto formalnih razloga, s obzirom da je aktuelno rukovodstvo izabrano decembra 2008. godine, a da im je mandat istekao krajem još krajem 2010. godine.

- Iz centrale je odlučeno da poverenik u Nišu bude stari demokrata Milan Popović iz Zvezdare, koji bi trebalo samo da pripremi unutarstranačke izbore koji se očekuju u drugoj polovini februara - kaže naš izvor.

Inače, dosadašnji napori Južnih vesti da od demokrata dobiju komentar u vezi sa ovom temom nisu bili u potpunosti uspešni. Pre 20tak dana iz centrale DS je putem Tvitera stigao samo kratak odgovor.

- Vaše pitanje je unutarstranačke prirode. Bićete obavešteni kada bude otpočeo stranački izborni proces u Nišu. Srdačan pozdrav.

Aktuelni predsednik niškog odbora je Miloš Simonović koji je od 2008. do 2012. godine bio i gradonačelnik Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Muva

    17:00 // 23. 1. 2013.

    Ako je to formalno, onda nema nista. DS u Nisu 2008. nije stvorio uslove za koaliciju prema nekakvom rejtingu na lokalu, vec su to bili Tadicevi glasovi.Onda su DS-ovci u Nisu poceli da oponasaju Borisa. Zaboravili su na ljude, na Grad, na probleme. Nisu pokazali nikakvu viziju, buducnost i perspektivu. Zaboravili su na svakodnevnicu, zaboraavi li su da slusaju, da razgovaraju. I pukli su! Sa njima nema nista...

  • Che

    11:16 // 21. 1. 2013.

    Jurisnici Sns pitajte se kada ce vasa stranka da ima izbore u Nisu.I kada je neka stranka u Srbiji imala dva kandidata na izborima.

  • Doktor Zli

    04:39 // 20. 1. 2013.

    Juhu, naprdnjaci, tu sam! I dobro znate sta cu sad da kazem...PERISIC VEZE NEMA, ON JE SAMO BANANINA MARIONETA

    • Alter Ego

      14:34 // 20. 1. 2013.

      čoveče ti stvarno moraš da se lečiš!
      Tebi stvarno nije dobro!

      Od tolike mržnje ima da oboliš...života mi!

    • KARAdjordje

      17:23 // 20. 1. 2013.

      KARAdjordje ali ka.a i Dokltor Zli......tako je majstore

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: