Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:06, 10. 5. 2012.

| Politika

Rezultati izbora u Crvenom krstu

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
listici
Opštinska izborna komisija Crveni krst

Izborna komisija Gradske opštine Crveni krst saopštila je rezultate opštinskih izbora u toj niškoj opštini.

Prema zvaničnom zapisniku od ukupno 29974 upisanih birača u GO Crveni krst, na izbore je izašlo 17.577, što procentualno daje izlasnost od 58,59 odsto.

Najviše mandata, ukupno 7, osvojila je koalicija Pokrenimo Crveni krst okupljena oko Srpske napredne stranke. 6 mandata osvojili su Ujedinjeni regioni Srbije, tri predstavnika imaće socijalisti, a po dva Srpska radikalna stranka i koalicija “Izbor za bolji život”. Jedan mandat pripao je Demokratskoj stranci Srbije.

I pored svih primedbi koje su prethodnih dana dolazile od strane Nove Srbije, LDP-a i Romske stranke “Jedinstvo”, komisija je utvrdila da nije bilo bitnih povreda odredaba Zakona o lokalnim izborima i nije poništila glasanje ni na jednom biračkom mestu.

- Imali smo dva prigovora od strane Nove Srbije dok nije počelo glasanje, rešena su u korist komisije. A tri prigovora koja su naknadno došla, za njih još nije doneta konačna pravosudna presuda. Zapisnici sa biračkih odbora nisu sadržavali nijednu nepravilnost – rekla je predsednik OIK Crveni krst, Velika Manić.

Predsednica Izborne komisije objasnila je i priču o džaku koji su našli predstavnici Nove Srbije.

- Te noći predsednik biračkog mesta broj 3, doneo je materijal kod nas nakon dolaska iz Gradske izborne komisije. U tom džaku se nalazio materijal GIK-a, a naš materijal je bio kod njih. Mi smo njih pozvali, a oni su nam rekli da zbog velike gužve to ostane za sutra. Rekli su da ćemo tu razmenu zapisnički konstatovati.  Tako da nema nikakve krađe glasačkih listića, niti bilo kakvog dopisivanja. Tu su bili i predstavnici Romske stranke “Jedinstvo” i LDP-a i nisu imali nijednu primedbu – zaključila je Velika Manić.

Uvid u zapisnike imao i LDP

U zapisnike izbornih komisija opštine Crveni krst, za opštinske izbore uvid su imali i predstavnici Liberarno demokratske partije. Prema rečima nosioca liste koalicije PREOKRET u opštini Crveni krst, Đokice Milovanovića oko 80 odsto pregledanih zapisnika ima “brljotine”.

- Pregledali smo 32 zapisnika i naišli smo na brljotine. Ima prepravljenih brojeva, ima i potpisanih članova komisije jednim istim rukopisom. Razmatramo šta da radimo, najverovatnije će biti podneta žalba Upravnom sudu – rekao je Milovanović. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: