Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:55, 17. 10. 2018.

| Politika

SNS Niš: Savez za Srbiju vređa ustanovu kulture

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
simfonijski
Simfonijski tvrdi da nisu ništa dogovorili sa Savezom za Srbiju; foto: arhiva JV

Kako navode niški naprednjaci, predstavnici novog opozicionog bloka Savez za Srbiju podmeću neistine tvrdnjama da su zakazali tribinu u sali Niškog simfonijskog orkestra, koja im je navodno zabranjena, i time vređaju ovu gradsku ustanovu kulture i njenog direktora.

Iz niškog SNS izražavaju, kažu, gnušanje prema politici laži, vređanja i medijskog pritiska koju predstavnici novog političkog bloka primenjuju prema jednoj gradskoj ustanovi kulture.

Gradski odbor Srpske napredne stranke Niš poziva pristojan, moderan i građanski Niš da u ovom izmišljenom sukobu, koji je očigledno najpotrebniji nesposobnim predstavnicima opozicije, stane na stranu ustanove kulture koja je u jeku priprema za prestižni muzički festival postala predmet podmetanja i napada onih koji su sebe poodavno proglasili kulturnom elitom našeg naroda - navodi se u saopštenju niških naprednjanka.

Podsetimo, nakon najave iz Saveza za Srbiju da će u petak 19. oktobra u sali Simfonijskog govoriti Dragan Đilas, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić i lider Demokrata Zoran Lutovac, oglasio se direktor Niškog simfonijskog orkestra navodeći da oni nisu obavešteni da će biti domaćini i da je taj prostor tada već zauzet.

Međutim, predsednik Gradskog odbora DS Miodrag Stanković, koji je u ime Saveza za Srbiju bio zadužen za organizaciju sale, tvrdi da je još prošle nedelje sve usmeno rezervisano, da su je juče trebalo da potpišu ugovor, te da je otkazivanje u poslednji čas dokaz da je reč o pritisku na direktora Simfonijskog.

Na ovo iz Gradskog odbora SNS odgovaraju da Stanković obmanjuje javnost neistinama i uvredama na račun direktora ustanove i Srpske napredne stranke.

U kom prostoru će se novi opozicioni pokret predstaviti Nišlijama u petak zasada je neizvesno, a Stanković je najavio da će lokacija biti poznata danas.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dzoni

    20:14 // 17. 10. 2018.

    Stankovic se sam namestio i time dao povoda naprednjacima da se prave pametni i kulturni. A i Stankovic se neprilicno pravi pametan. I misli da su mu naprednjaci drugari, pa moze sa njima usmeno da se dogovara. Dakle, Stankovic je mentalno na nivou naprednjaka. Koliko se DS-u isplati da jos uvek drzi ovog coveka na odgovornom mestu...

  • Aleksandra

    15:54 // 17. 10. 2018.

    Kad malo bolje razmislim, SNS je u pravu. Naravno da inteligentni i obrazovani ljudi vređaju kulturu. Ali to je kultura SNS-a: reality emisije, folk milje, nemoral, i sl. Evo, ja ponosno vređam tu kulturu! Ja sam nekulturni roker koji čita knjige, odlazi u salu Simfonijskog da bi slušao muziku, gledam filmove i ne družim se sa simpatizerima SNS. I JA VREĐAM KULTURU!!!

  • Realko

    15:28 // 17. 10. 2018.

    Treba imati na umu da su banditi iz SNS ovaj put samo izradili klena koji se sam upecao.Stankoviću,od kada se to zakup sale "dogovara usmeno"?Nije to Doljevačka pijaca Stankoviću.Gde su ti je sada papir o zakupu sale da sa njim izadješ pred novinare?Šta ćeš novinarima da pokažeš?Usmeni dogovor?Ko te je tome naučio Stankoviću? Jesi li toliko nevešt ili su ti iz SNS naložili da baš tako uradiš?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: