Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:28, 6. 4. 2018.

| Politika

SNS: Sednica o aerodromu se odlaže, Vučić dolazi u Niš

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
prazne stolice
Stolice i dalje prazne, odlučio SNS; foto: JV

Iako je budućnost Aerodroma “Konstantin Veliki” na organima Grada Niša, o tome se diskutovalo i na sastanku SNS-a u Beogradu, gde je i odlučeno, kako kaže niški poverenik Zvezdan Milovanović, da se sednica parlamenta na kojoj bi trebalo da se glasa o sudbini aerodroma odloži, a da u Niš dođe predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Sednica Skupštine grada je prvobitno zakzana za utorak, 10. april, a MIlovanović kaže da se ona neće tada održati. Pre sednice će, odlučili su naprednjaci, u Niš doći Vučić.

Sednica je odložena zato što predsednik hoće lično da objasni Nišlijama o čemu se radi - kaže Milovanović.

Ovo je odlučeno na tajnom sastanku svih funkcionera i poverenika Srpske napredne stranke koji je juče održan u Beogradu. Ipak, zasada nije poznato kada će sednica biti održana, a Milovanović kaže da će se sve desiti “vrlo skoro”.

Samo da predsednik tu posetu ubaci u svoj raspored, jer sada imate ovu situaciju sa Kosovom - rekao je poverenik.

Niška Skupština je u kratkom saopštenju rekla da se sednica odlaže "zbog dezinformacija pojedinih interesnih grupa".

Inače, ovo nije prvi put da, suprotno zakonima, naprednjaci donose važne gradske odluke na svojim sastancima, jer je i pre nekoliko meseci spisak direktora niških preduzeća, i pored sprovedenog konkursa, sastavljan na jednom od sastanaka niškog SNS.

Podsetimo, bez ikakve naknade, na gradskom Veću odlučeno je da se niški aerodrom ustupi Republici Srbiji, a o ovoj odluci će odbornici glasati u utorak, 10. aprila. Ova odluka izazvala je burne reakcije građana i proteste, a tim povodom oglasila se i razjedinjena niška opozicija, ministarka Zorana Mihajlović rekla je da Niš nema dovoljno para da razvija aerodrom, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić da Nišlije mogu da ga zadrže, ali "da ne traže pare".


Milovanović: Ostajem poverenik

Još sinoć su se na društvenim mrežama pojavile informacije da je Zvezdan Milovanović smenjen sa mesta poverenika niških naprednjaka, ali on te spekulacije demantuje.

Ako hoćete baš da znate, ne da sam i dalje poverenik, nego imam punu podršku predsednika stranke za to. To su spekulacije onih koji su i za taj sastanak znali preme mene, čak su znali i da će da me smene - kaže Milovanović.

Milovanović je na čelo niških naprednjaka došao u julu 2016. godine i to tako što je postavljen iz centrale stranke, kao i njegov prethodnik Milan Stanojković.

Srpska napredna stranka do sada nije imala unutarstranačke izbore u Nišu, a neprekidne su spekulacije da u samoj organizaciji postoji nekoliko struja.

Sukobi su neretko kulminirali, pa su se zbog toga i menjali oni koji vode niški odbor. Međutim, sudeći i po ovoj izjavi Milovanovića, kao i po dešavanjima nakon izbora direktora niških javnih preduzeća, među niškim naprednjacima i dalje ne miruju strasti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bruno

    19:51 // 7. 4. 2018.

    A kad dođe ima da fantazira kako smo mi ponosan narod, ispred onih koji bi za sendvič sa podrigušom prodali rođeni majku.

  • Sasa

    18:43 // 7. 4. 2018.

    Moji Nišlije, oni su već uzeli grad. O Skupštini grada Niša s eodlučuje u Beogradu!

  • nislika

    13:40 // 7. 4. 2018.

    Gospodo koji vodte grad pamet u glavu, Vučić će da dodje i ode a vi treba da se svakog dana srećete sa nama. Sve ima svoje granice. Gospodo stidece vas se rodjena deca. Nisu vaše fotelje vredne tolikog prokletstva. Ako imalo imate pameti dozovite se.

    • pratimo

      11:16 // 8. 4. 2018.

      Sve sto kaze gospodja i plus batine. A lista postoji.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: